Piškótový zákusok
Zelené piškótové rezy (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Leto sa končí, tak na záver ešte niečo chutné a v zelenom šate. Víkendový zákusok.
22 porcií |
60 minút príprava |
2x10 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Napokon som pridala na špic noža zelené cukrárske gélové farbivo a zmiešala.
- Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala do základu a opatrne vmiešala vareškou do cesta. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 stupňov a piekol sa 10 min. Kým sa piekol prvý korpus, pripravila som cesto na druhý a piekol sa tak isto 10 min. Nechala som ich vychladiť.
- Kým sa korpusy chladili na mriežke, pripravila som krém. Mlieko s krupicou som zmiešala a uvarila hustú kašu, ktorú som ihneď chladila s nádobou v studenej vode. Zatiaľ som maslo s cukrom vymiešala do peny.
- Pridala som čokoládový likér a opäť vymiešala do peny.
- Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti. Jednu menšiu časť som odložila do chladničky na záverečné zdobenie.
- Na podnos som uložila prvý korpus a natrela som ho horúcim marhuľovým lekvárom. Pripravila som si aj sirup na máčanie piškót. Do vody som zamiešala marhuľový lekvár.
- Na lekvár som natrela polovicu krému.
- Na krém som uložila v sirupe máčané piškóty a ukladala vedľa seba reznou plochou nadol.
- Na piškóty som natrela druhú polovicu krému a zakryla som druhým korpusom. Koláč som uložila do chladničky na tri hodiny stuhnúť. Až keď stuhol krém zaťažila som ho 2 kg múky a nechala do druhého dňa v chladničke.
- Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, koláč som poliala, upravila som hrebeňovou stierkou a uložila opäť do chladničky stuhnúť.
- Keď čokoláda stuhla, krájala som horúcim mokrým nožom na rezy. Ozdobila som odloženým krémom, ktorý som vložila do cukrárskeho vrecka.
- Prajem vám dobrú chuť.