Piškótový zákusok

Zelené piškótové rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Leto sa končí, tak na záver ešte niečo chutné a v zelenom šate. Víkendový zákusok.

22
porcií
60 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Napokon som pridala na špic noža zelené cukrárske gélové farbivo a zmiešala.
  2. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala do základu a opatrne vmiešala vareškou do cesta. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 stupňov a piekol sa 10 min. Kým sa piekol prvý korpus, pripravila som cesto na druhý a piekol sa tak isto 10 min. Nechala som ich vychladiť.
  3. Kým sa korpusy chladili na mriežke, pripravila som krém. Mlieko s krupicou som zmiešala a uvarila hustú kašu, ktorú som ihneď chladila s nádobou v studenej vode. Zatiaľ som maslo s cukrom vymiešala do peny.
  4. Pridala som čokoládový likér a opäť vymiešala do peny.
  5. Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti. Jednu menšiu časť som odložila do chladničky na záverečné zdobenie.
  6. Na podnos som uložila prvý korpus a natrela som ho horúcim marhuľovým lekvárom. Pripravila som si aj sirup na máčanie piškót. Do vody som zamiešala marhuľový lekvár.
  7. Na lekvár som natrela polovicu krému.
  8. Na krém som uložila v sirupe máčané piškóty a ukladala vedľa seba reznou plochou nadol.
  9. Na piškóty som natrela druhú polovicu krému a zakryla som druhým korpusom. Koláč som uložila do chladničky na tri hodiny stuhnúť. Až keď stuhol krém zaťažila som ho 2 kg múky a nechala do druhého dňa v chladničke.
  10. Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, koláč som poliala, upravila som hrebeňovou stierkou a uložila opäť do chladničky stuhnúť.
  11. Keď čokoláda stuhla, krájala som horúcim mokrým nožom na rezy. Ozdobila som odloženým krémom, ktorý som vložila do cukrárskeho vrecka.
  12. Prajem vám dobrú chuť.