Kuracie karí
Zelené karí s kuracím mäsom
Autor receptu: redakcia
Nebojte sa netradičného korenia a prísad. Keď skúsite uvariť karí, navždy prepadnete jeho chuti.
|
4 porcie |
15 minút príprava |
65 minút na 200 °C |
Postup
- Do mäsa aj kože kuracích stehien votrieme soľ a čerstvo mleté čierne korenie. Cibuľu olúpeme a nakrájame na veľmi drobné kocky. Stonku citrónovej trávy rozklepeme tupou stranou noža. Kuracie stehná môžete pred pečením krátko opiecť na panvici, aby koža zostala extra chrumkavá.
- V pekáči rozohrejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu a po chvíli karí pastu. Restujeme 2 minúty, potom prilejeme kokosové mlieko, vývar a rybiu omáčku. Pridáme cukor a premiešame. Vložíme citrónovú trávu, kafírové listy a porcie kuracieho mäsa kožou nahor. Prikryjeme pokrievkou a vložíme do rúry predhriatej na 200 °C. Pečieme približne 45 minút.
- Následne do omáčky vložíme prekrojené cherry paradajky a pečieme ďalších 20 minút. Dochutíme limetovou šťavou a podávame napríklad s jazmínovou ryžou premiešanou s kokosovým mliekom.