Kuracie karí

Zelené karí s kuracím mäsom

Autor receptu: redakcia

Nebojte sa netradičného korenia a prísad. Keď skúsite uvariť karí, navždy prepadnete jeho chuti.

4
porcie
15 minút
príprava
65 minút
na 200 °C

Postup

  1. Do mäsa aj kože kuracích stehien votrieme soľ a čerstvo mleté čierne korenie. Cibuľu olúpeme a nakrájame na veľmi drobné kocky. Stonku citrónovej trávy rozklepeme tupou stranou noža. Kuracie stehná môžete pred pečením krátko opiecť na panvici, aby koža zostala extra chrumkavá.
  2. V pekáči rozohrejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu a po chvíli karí pastu. Restujeme 2 minúty, potom prilejeme kokosové mlieko, vývar a rybiu omáčku. Pridáme cukor a premiešame. Vložíme citrónovú trávu, kafírové listy a porcie kuracieho mäsa kožou nahor. Prikryjeme pokrievkou a vložíme do rúry predhriatej na 200 °C. Pečieme približne 45 minút.
  3. Následne do omáčky vložíme prekrojené cherry paradajky a pečieme ďalších 20 minút. Dochutíme limetovou šťavou a podávame napríklad s jazmínovou ryžou premiešanou s kokosovým mliekom.