Foto: afataga
Toto je náš obľúbený recept, je to kombinácia niekoľkých receptov z čínskej kuchárskej knihy, je dosť variabilný, čo sa týka použitej zeleniny. Podľa môjho Zobraziť celý popisToto je náš obľúbený recept, je to kombinácia niekoľkých receptov z čínskej kuchárskej knihy, je dosť variabilný, čo sa týka použitej zeleniny. Podľa môjho názoru do číny nepatrí kečup, horčica, vegeta a pod. a ani cibuľa, keď už, tak jedine pór.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
marináda: | |
0,5 dl |
|
0,5 dl |
|
4 ks |
|
4 strúčiky |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
4 ks |
|
ešte potrebujeme: | |
|
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
20 dg |
|
ďalej potrebujeme: | |
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
10 dg |
|
2 PL |
|
1 dl |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia si nakrájame na rezančeky, z prísad urobíme marinádu a necháme mäso marinovať najlepšie cez noc, nesoliť.
-
2
Všetku zeleninu a huby si nakrájame, aby bolo nachystané, lebo teraz to už pôjde veľmi rýchlo. Zelenina sa dá použiť aj iná, napr. čínska kapusta. Vo woku si rozpálime trochu oleja a mäso na ňom prudko oprečieme, trvá to iba pár minút.
-
3
Teraz pridáme všetku zeleninu a huby a ponaháňame pár minút, niekedy dávam aj ananás, teraz som nedala.
-
4
Pridáme arašídy, ešte pridáme sójovú omáčku, asi tak 1 dl. Vo vode si rozmiešeme škrob a nalejeme do woku, miešeme ešte cca 2 min., ochutnáme a popr. dosolíme. Foto hotového jedla je na tanieri len tak narýchlo, lebo už sme slintali :-) Podávame s ryžou.
kto nemoze arasidy, nemusia tam byt, jedlo bude trosku ine ale tiez dobre, mozu sa dat aj mandle
1 dl sojovej omacky sa mne zda akurat, nemeriam to, davam od oka ak das menej, chut bude menej vyrazna, ta omacka dava dominantnu chut, ale kazdemu chuti ine, kludne daj menej
arasidy pouzivam solene, preto jedlo nesolim, az po ochutnani, lebo omacka aj arasidy su slane
ked davam ananas davam tu istu zeleninu, ale viac chilli aby sa chute vyvazili, moze sa dat aj trochu poru
s tym konakom a vinom je dobry napad, konak sa ale u nas nepije, ale vinko sa vzdy nejake najde, niekedy skrob na konci macam vo vine a tym zalejem, je to potom zas ine
co sa tyka cibule, kazdy ma iny nazor, mne tam nepasuje