Žeby čína? (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Varácia na čínsku kuchyňu

4
porcie
30 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z uvedených surovín som urobila marinádu a pokrájané prsia som marinovala cez noc, ráno som si namočila huby a potom som ich varila vo vode 20 min.
  2. Do rozpáleného woku som dala olej a mäso som prudko opiekla v dvoch várkach, aby sa rýchlo zatiahlo a nezačalo sa dusiť, vybrala som ho a dala bokom
  3. Do woku som dala nakrájanú papriku a opekala som ju, asi za minútu som pridala aj cuketu a zas chvíľu opekala, pridala som aj sójovú omáčku
  4. Pridala som lievik, vodu, v ktorej sa varil som si odložila, ešte sa zíde
  5. Rýchlo som premiešala, vrátila som do woku mäso, pridala som sečuánske korenie podrvené v mažiari, ryžové víno a chilli, mala som v pláne dať aj bambusové výhonky, ale som si na ne neskoro spomenula :-)
  6. Toto víno:
  7. Zas som premiešala, nechala minútku prehriať, vo vode z húb som rozmiešala škrob, pridala som do woku a rýchlo som miešala cca 2 min., ochutnala som a trochu prisolila
  8. Príloha: ryža...
  9. ... a akýsi pokus o čínsky šalát :-)
  10. Novembrová záhrada :-)