Žeby čína? (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Varácia na čínsku kuchyňu
4 porcie |
30 minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup
- Z uvedených surovín som urobila marinádu a pokrájané prsia som marinovala cez noc, ráno som si namočila huby a potom som ich varila vo vode 20 min.
- Do rozpáleného woku som dala olej a mäso som prudko opiekla v dvoch várkach, aby sa rýchlo zatiahlo a nezačalo sa dusiť, vybrala som ho a dala bokom
- Do woku som dala nakrájanú papriku a opekala som ju, asi za minútu som pridala aj cuketu a zas chvíľu opekala, pridala som aj sójovú omáčku
- Pridala som lievik, vodu, v ktorej sa varil som si odložila, ešte sa zíde
- Rýchlo som premiešala, vrátila som do woku mäso, pridala som sečuánske korenie podrvené v mažiari, ryžové víno a chilli, mala som v pláne dať aj bambusové výhonky, ale som si na ne neskoro spomenula :-)
- Toto víno:
- Zas som premiešala, nechala minútku prehriať, vo vode z húb som rozmiešala škrob, pridala som do woku a rýchlo som miešala cca 2 min., ochutnala som a trochu prisolila
- Príloha: ryža...
- ... a akýsi pokus o čínsky šalát :-)
- Novembrová záhrada :-)