Pohánkový koláč
Pohánkový koláč

Zdravý vianočný koláč podľa speváčky Suzie Hroncovej videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 21. novembra 2020. Komerčný recept.

Podľa tohto receptu urobíte chutný koláč z pohánkovej múky, ktorý si obľúbia nielen deti.

15 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Videopostup

Suroviny

300 g
150 g
2 PL
1 PL
2 PL (roztopený)
420 ml (môže byť aj kokosové)
 (mrazom sušené)
 (čipsy, kúsky)
Navrch:
 (na posypanie koláča)
 čerstvé

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky sypké suroviny spolu vymiešame.

  2. 2

    Do zmesi prilejeme tekuté suroviny - roztopený kokosový olej a mlieko.

  3. 3

    Vymiešame cesto, do ktorého pridáme sušené ovocie a kúsky čokolády.

  4. 4

    Vylejeme do pekáča vystlaného papierom na pečenie a dáme do rúry vyhriatej na 170 °C na približne 30 minút.

  5. 5

    Pred podávaním koláč posypeme práškovým cukrom a ozdobíme čučoriedkami.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Jasneee, dáme tam bezlepkovú múku, trstinový cukor, kokosový olej, sušené ovocie a hneď je to zdravé. Omg, preberte sa už. Na kalórie to isté, tak aké zdravé
@mata3636 (22.11.2020 15:52)

Energetická hodnota je síce približne rovnaká,ale trstinový cukor je ľahšie stráviteľný: obsahuje melasu, prospešnú pre naše zdravie, nakoľko je zdrojom zdravých minerálov a vitamínov, tiež kyseliny listovej či pantoténovej.Pozor však pri kúpe,nie každý hnedý cukor je trstinový a tomuto triku výrobcov nerozumiem,že farbia repný cukor na hnedo a tým mätú spotrebiteľov a navyšujú cenu cukru.Podobne ako pekári,ktorí farbia chlieb a predávajú ho ako tmavý.Takéto praktiky by mali byť zakázané.Takže čítať,čítať zloženie pri nákupoch...