Zdravý cuketový celozrnný koláčik
Foto: bakuvi
Inšpirácia: Cukinové lievance z knihy Zdravé raňajky.
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
4 PL (bohatý na omega-3 mastné kyseliny) |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
280 g nahrubo nastrúhaná |
|
70 g |
|
190 g |
|
1 bal. |
|
2 ČL |
|
1/4 ČL |
|
Okrem toho: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Samostatne zmiešame tekuté ingrediencie - vajcia, olej, med, mlieko, jogurt. Primiešame nastrúhanú cuketu. V druhej nádobe zmiešame suché ingrediencie - obe múky, prášok do pečiva, škoricu a muškátový oriešok. Následne tekutú a suchú zmes zmiešame.
-
2
Plech alebo misu potrieme olejom a nalejeme do nej cuketové cesto.
-
3
Koláč pečieme v rúre na 180 stupňoch približne 30 minút.
- 4
Keď sa nám zdá koláč upečený, urobíme test špáradlom. Pokiaľ sa cesto po zapichnutí nelepí, koláčik je hotový.
- 5
Vychladnutý koláč natrieme džemom a polejeme polevou pripravenou z čokolády a rastlinného masla.
- 4
Diskusia k receptu