Cuketový koláč

Zdravý cuketový celozrnný koláčik

Autor receptu: bakuvi

Inšpirácia: Cukinové lievance z knihy Zdravé raňajky.

20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Samostatne zmiešame tekuté ingrediencie - vajcia, olej, med, mlieko, jogurt. Primiešame nastrúhanú cuketu. V druhej nádobe zmiešame suché ingrediencie - obe múky, prášok do pečiva, škoricu a muškátový oriešok. Následne tekutú a suchú zmes zmiešame.
  2. Plech alebo misu potrieme olejom a nalejeme do nej cuketové cesto.
  3. Koláč pečieme v rúre na 180 stupňoch približne 30 minút.
  4. Keď sa nám zdá koláč upečený, urobíme test špáradlom. Pokiaľ sa cesto po zapichnutí nelepí, koláčik je hotový.
  5. Vychladnutý koláč natrieme džemom a polejeme polevou pripravenou z čokolády a rastlinného masla.