Cuketový koláč
	        Zdravý cuketový celozrnný koláčik
	        Autor receptu: bakuvi
	         
	        
	        Inšpirácia: Cukinové lievance z knihy Zdravé raňajky.
| 
 20 minútpríprava
 | 
 30 minútna 180 °C
 | 
Postup
- Samostatne zmiešame tekuté ingrediencie - vajcia, olej, med, mlieko, jogurt. Primiešame nastrúhanú cuketu. V druhej nádobe zmiešame suché ingrediencie - obe múky, prášok do pečiva, škoricu a muškátový oriešok.  Následne tekutú a suchú zmes zmiešame. 
- Plech alebo misu potrieme olejom a nalejeme do nej cuketové cesto. 
- Koláč pečieme v rúre na 180 stupňoch približne 30 minút. 
- Keď sa nám zdá koláč upečený, urobíme test špáradlom. Pokiaľ sa cesto po zapichnutí nelepí, koláčik je hotový.
- Vychladnutý koláč natrieme džemom a polejeme polevou pripravenou z čokolády a rastlinného masla.