Cuketový koláč
Zdravý cuketový celozrnný koláčik
Autor receptu: bakuvi
Inšpirácia: Cukinové lievance z knihy Zdravé raňajky.
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Samostatne zmiešame tekuté ingrediencie - vajcia, olej, med, mlieko, jogurt. Primiešame nastrúhanú cuketu. V druhej nádobe zmiešame suché ingrediencie - obe múky, prášok do pečiva, škoricu a muškátový oriešok. Následne tekutú a suchú zmes zmiešame.
- Plech alebo misu potrieme olejom a nalejeme do nej cuketové cesto.
- Koláč pečieme v rúre na 180 stupňoch približne 30 minút.
- Keď sa nám zdá koláč upečený, urobíme test špáradlom. Pokiaľ sa cesto po zapichnutí nelepí, koláčik je hotový.
- Vychladnutý koláč natrieme džemom a polejeme polevou pripravenou z čokolády a rastlinného masla.