Ovsený koláč s ovocím
Ovsený koláč s ovocím

Zdravší ovsený koláč s ovocím

siuuu - fotkasiuuu, 19. septembra 2019
Zdravší ovsený koláč s ovocím
Foto: siuuu

Snažím sa maškrty striedať - zdravšie s takými menej zdravšími. Tento koláč patrí k tým zdravším - je to vlastne trocha iná verzia receptu na Voňavý ovseno-jablkový koláč s malinami, ktorý mám už v receptoch.

10-12
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Suroviny

2 ks
400 g
80 g
40 g (alebo iný)
30 g mletý
40 g
3/4 bal.
1/2 ČL mletá
z 1/2 citróna
1 ČL (alebo perníkové korenie)
1 hrsť (čerstvé alebo mrazené)
 (na potretie)
 (na posypanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky zmiešame s cukrom a práškom do pečiva. K žĺtkovej zmesi sa stáleho miešania pridáme vločky, múku, vanilku alebo vanilkový cukor, mak, citrónovú šťavu, nahrubo nastrúhané jablká a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.

  2. 2

    Rovnomerne navrstvíme do formy (ja používam silikónovú rozmerov 12 x 24 cm, ktorú iba jemnučko pomastím, ak použijete kovovú asi by som ju aj vysypala napríklad strúhaným kokosom). Vrch posypeme posekanými orechmi alebo mandľami.

  3. 3

    Pečieme v rúre zohriatej na 190 °C cca 40 minút (skúsime špajdľou, pretože každá rúra pečie inak - ja som piekla presne 40 minút). Po upečení som koláč nechala vychladnúť a potrela som ho lekvárom a posypala som nasucho opečenými mandľami, pistáciami a štipkou kokosovej múčky.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
podľa ingrediencií sa zdá, že by bol aj pre dia II.typu, tiež používam ten brezový cukor len som si ešte veľmi nezvykol na množstvo, ktoré zameniť za bežný cukor

Pridaj komentár k receptu: