Zdravší ovsený koláč s ovocím
Foto: siuuu
Snažím sa maškrty striedať - zdravšie s takými menej zdravšími. Tento koláč patrí k tým zdravším - je to vlastne trocha iná verzia receptu Zobraziť celý popisSnažím sa maškrty striedať - zdravšie s takými menej zdravšími. Tento koláč patrí k tým zdravším - je to vlastne trocha iná verzia receptu na Voňavý ovseno-jablkový koláč s malinami, ktorý mám už v receptoch.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
2 ks |
|
400 g |
|
80 g |
|
40 g (alebo iný) |
|
30 g mletý |
|
40 g |
|
3/4 bal. |
|
1/2 ČL mletá |
|
z 1/2 citróna |
|
1 ČL (alebo perníkové korenie) |
|
1 hrsť (čerstvé alebo mrazené) |
|
(na potretie) |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky zmiešame s cukrom a práškom do pečiva. K žĺtkovej zmesi sa stáleho miešania pridáme vločky, múku, vanilku alebo vanilkový cukor, mak, citrónovú šťavu, nahrubo nastrúhané jablká a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.
- 2
Rovnomerne navrstvíme do formy (ja používam silikónovú rozmerov 12 x 24 cm, ktorú iba jemnučko pomastím, ak použijete kovovú asi by som ju aj vysypala napríklad strúhaným kokosom). Vrch posypeme posekanými orechmi alebo mandľami.
- 3
Pečieme v rúre zohriatej na 190 °C cca 40 minút (skúsime špajdľou, pretože každá rúra pečie inak - ja som piekla presne 40 minút). Po upečení som koláč nechala vychladnúť a potrela som ho lekvárom a posypala som nasucho opečenými mandľami, pistáciami a štipkou kokosovej múčky.
Tiež ovocím:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
určite áno - len neviem či nebude veľa cesta - aspoň ja mám klasické formy na biskupský chlebík také plytšie