Závitky z morky s cesnakovo-gaštanovou plnkou
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
30 minút príprava |
90 minút na 200 °C |
Postup- Tekvicu rozrežeme na polovice, odstránime semienka a dáme piecť do rúry. Mleté morčacie stehno zmiešame s gaštanovým pyré, nadrobno nakrájanou cibuľou a 5 strúčikmi cesnaku. solíme a okoreníme.
- Pripravíme dva väčšie pláty (filety) morčacích pŕs, naklepeme a naplníme ich plnkou. Prsia zrolujeme, rolku previažeme kuchynskou niťou. Prešpikujeme cesnakom a opečieme na oleji zo všetkých strán. Potom rolku okoreníme, osolíme a pridáme na veľké plátky nakrájanú cibuľu. Zalejeme vínom a vývarom. Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre pri teplote 180–200 °C asi 1–1,5 hodiny spolu s tekvicou.
- Zeleninu nakrájame na kocky a na horúcom oleji orestujeme. Osolíme, okoreníme a podávame spolu s pečenou tekvicou.
|