Závitky z morky s cesnakovo-gaštanovou plnkou

Autor receptu: redakcia

6
porcií
30 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Postup

  1. Tekvicu rozrežeme na polovice, odstránime semienka a dáme piecť do rúry. Mleté morčacie stehno zmiešame s gaštanovým pyré, nadrobno nakrájanou cibuľou a 5 strúčikmi cesnaku. solíme a okoreníme.
  2. Pripravíme dva väčšie pláty (filety) morčacích pŕs, naklepeme a naplníme ich plnkou. Prsia zrolujeme, rolku previažeme kuchynskou niťou. Prešpikujeme cesnakom a opečieme na oleji zo všetkých strán. Potom rolku okoreníme, osolíme a pridáme na veľké plátky nakrájanú cibuľu. Zalejeme vínom a vývarom. Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre pri teplote 180–200 °C asi 1–1,5 hodiny spolu s tekvicou.
  3. Zeleninu nakrájame na kocky a na horúcom oleji orestujeme. Osolíme, okoreníme a podávame spolu s pečenou tekvicou.