Foto: stacy77777
Príliš veľa cukety na záhradke, cvikla väčšia ako mužská dlaň, nuž čo s tým.... Tak trocha spolu na skúšku. Jeden recept som mala od Zobraziť celý popisPríliš veľa cukety na záhradke, cvikla väčšia ako mužská dlaň, nuž čo s tým.... Tak trocha spolu na skúšku. Jeden recept som mala od kolegyne, ale nakoľko moc neobľubujem olej v zaváraninách, skúsila som s klasickým nálevom na cviklu.
príprava
Postup
-
1
Cviklu umyjeme a dáme uvariť. Mäkkú dáme vychladiť, potom ošúpeme a nastrúhame.
- 2
Cuketu ošúpeme, vyberieme semiačka a nastrúhame.
- 3
Červenú cibuľu nakrájame na mesiačiky.
- 4
Všetko spolu premiešame. Do pohárov dáme najskôr tak do polovice nálev, až potom plníme zeleninou. Takto sa údajne cvikla nekazí. Pár krát som to skúsila, že keď som najskôr naplnila poháre, až potom zalievala, naozaj sa mi kazila. Tento postup som vyčítala zo starej kuchárky z roku 1956. No, človek sa učí celý život. Poháre uzatvoríme a sterilizujeme 8-10minút. Z tejto dávky mi vyšlo 35 malých 300ml fľašiek.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Cvikla má tú výhodu alebo nevýhodu, že k nej môžeš pridať kadečo, kapustu, mrkvu, jabĺčko, a aj tak sa všetko schová za jej krásnu bordovú farbu. No nezostáva mi nič iné, len odložiť recept na inokedy, cukiny na sahare asi nerastú, lebo tak vyzerá moja záhrada a cvikly vyšli po troch siatiach 2 kusy. Nevedela som sa rozhodnúť čo s nimi a tak aj zostarli.