Zaváraná cvikla s cuketou a cibuľou

Autor receptu: stacy77777

Príliš veľa cukety na záhradke, cvikla väčšia ako mužská dlaň, nuž čo s tým.... Tak trocha spolu na skúšku. Jeden recept som mala od kolegyne, ale nakoľko moc neobľubujem olej v zaváraninách, skúsila som s klasickým nálevom na cviklu.

90 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Cviklu umyjeme a dáme uvariť. Mäkkú dáme vychladiť, potom ošúpeme a nastrúhame.
  2. Cuketu ošúpeme, vyberieme semiačka a nastrúhame.
  3. Červenú cibuľu nakrájame na mesiačiky.
  4. Všetko spolu premiešame. Do pohárov dáme najskôr tak do polovice nálev, až potom plníme zeleninou. Takto sa údajne cvikla nekazí. Pár krát som to skúsila, že keď som najskôr naplnila poháre, až potom zalievala, naozaj sa mi kazila. Tento postup som vyčítala zo starej kuchárky z roku 1956. No, človek sa učí celý život. Poháre uzatvoríme a sterilizujeme 8-10minút. Z tejto dávky mi vyšlo 35 malých 300ml fľašiek.