Zaúdené ryby vo woku (fotorecept)

Autor receptu: egreska

Suroviny

Postup

  1. Polovicu rýb som namarinovala ,polovicu nie -kôli deťom.Stačí na pár hodín,potom ryby osušíme obrúskom.Odporúčam filety s kožou napr.makrelu,lososa alebo pstruha.Makrelu aj pstruha sme takto robili minule leto na ohni a boli super.Tieto biele filety sa rozpadajú ,lebo ich nemá čo držat pokope,ale teraz som iné doma nemala...
  2. Dno woka vystelieme kuskom alobalu a nasypeme zmes na údenie ,toto je tá ryžová.Premiešame.Ja som nemala taký čaj ako bolo treba ,použila som sypaný čaj citrusovo-zázvorový.
  3. Zakryjeme .
  4. Vložíme parák a naukladáme filety.
  5. Ryby zakryjeme 2-3 vrstvami alobalu a ešte nejakým väčším poklopom aby dym neunikal.
  6. Údime na miernom ohni asi 7-10 minut,podla toho ake su filety hrubé.
  7. Tie nemarinovane ryby (nasolene a okorenene) som údila bukovými pilinami takým istým spôsobom.
  8. Zmiešaním všetkých surovín si pripravíme dresing na ryby.Prípadne si ho dochuťte podla seba.