Zaúdené ryby vo woku (fotorecept)
Autor receptu: egreska
Postup- Polovicu rýb som namarinovala ,polovicu nie -kôli deťom.Stačí na pár hodín,potom ryby osušíme obrúskom.Odporúčam filety s kožou napr.makrelu,lososa alebo pstruha.Makrelu aj pstruha sme takto robili minule leto na ohni a boli super.Tieto biele filety sa rozpadajú ,lebo ich nemá čo držat pokope,ale teraz som iné doma nemala...
- Dno woka vystelieme kuskom alobalu a nasypeme zmes na údenie ,toto je tá ryžová.Premiešame.Ja som nemala taký čaj ako bolo treba ,použila som sypaný čaj citrusovo-zázvorový.
- Zakryjeme .
- Vložíme parák a naukladáme filety.
- Ryby zakryjeme 2-3 vrstvami alobalu a ešte nejakým väčším poklopom aby dym neunikal.
- Údime na miernom ohni asi 7-10 minut,podla toho ake su filety hrubé.
- Tie nemarinovane ryby (nasolene a okorenene) som údila bukovými pilinami takým istým spôsobom.
- Zmiešaním všetkých surovín si pripravíme dresing na ryby.Prípadne si ho dochuťte podla seba.
|