Zapekaný karfiol

Zapekaný karfiol (fotorecept)

Autor receptu: majkok

30 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme a dáme variť do osolenej vody, aby bol polomäkký.
  2. Pripravíme si všetky ingrediencie a zvyšky, ktoré sme našli v chladničke. V mojom prípade 3 ks baby párky, kúsky salámy, tavený syr, plátkový syr, smotana, strúhanka a vajíčka.
  3. Karfiol dáme do misy, vmiešame tavený syr, salámu, korenie a soľ a dobre premiešame.
  4. Keď sa nám všetko spojilo, pridáme strúhanku a kyslú smotanu.
  5. Potom si vymiešanú zmes vlejeme do vymastenej misy z jenského skla.
  6. Zmes zapekáme pri 200 °C asi 20 minút.
  7. Potom na vrch mierne opečenej zmesi poukladáme plátkový syr a pečieme ďalej asi 15 minút pri zníženej teplote asi 150 °C.
  8. Dáme si variť zemiaky a počkáme kým sa zmes aj syr zapečú.
  9. Hotové jedlo nakrájame na kocky a podávame so zemiakmi.
  10. Pridáme podľa chuti kečup, tatársku omáčku alebo čili omáčku.
  11. Podáme stravníkom a prajem dobrú chuť.
  12. Všetkým nám chutilo.