Zapekaný karfiol
Zapekaný karfiol (fotorecept)
Autor receptu: majkok
30 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup- Karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme a dáme variť do osolenej vody, aby bol polomäkký.
- Pripravíme si všetky ingrediencie a zvyšky, ktoré sme našli v chladničke.
V mojom prípade 3 ks baby párky, kúsky salámy, tavený syr, plátkový syr, smotana, strúhanka a vajíčka.
- Karfiol dáme do misy, vmiešame tavený syr, salámu, korenie a soľ a dobre premiešame.
- Keď sa nám všetko spojilo, pridáme strúhanku a kyslú smotanu.
- Potom si vymiešanú zmes vlejeme do vymastenej misy z jenského skla.
- Zmes zapekáme pri 200 °C asi 20 minút.
- Potom na vrch mierne opečenej zmesi poukladáme plátkový syr a pečieme ďalej asi 15 minút pri zníženej teplote asi 150 °C.
- Dáme si variť zemiaky a počkáme kým sa zmes aj syr zapečú.
- Hotové jedlo nakrájame na kocky a podávame so zemiakmi.
- Pridáme podľa chuti kečup, tatársku omáčku alebo čili omáčku.
- Podáme stravníkom a prajem dobrú chuť.
- Všetkým nám chutilo.
|