« Naspäť na tento recept

Zapekaný karfiol (fotorecept) verzia na vytlačenie



Autor receptu: majkok

Postup receptu

Karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme a dáme variť do osolenej vody, aby bol polomäkký.
Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 1

Pripravíme si všetky ingrediencie a zvyšky, ktoré sme našli v chladničke. V mojom prípade 3 ks baby párky, kúsky salámy, tavený syr, plátkový syr, smotana, strúhanka a vajíčka.
Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 2

Karfiol dáme do misy, vmiešame tavený syr, salámu, korenie a soľ a dobre premiešame.
Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 3

Keď sa nám všetko spojilo, pridáme strúhanku a kyslú smotanu.
Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 4

Potom si vymiešanú zmes vlejeme do vymastenej misy z jenského skla.
Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 5

Zmes zapekáme pri 200 °C asi 20 minút.
Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 6

Potom na vrch mierne opečenej zmesi poukladáme plátkový syr a pečieme ďalej asi 15 minút pri zníženej teplote asi 150 °C.
Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 7

Dáme si variť zemiaky a počkáme kým sa zmes aj syr zapečú.
Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 8

Hotové jedlo nakrájame na kocky a podávame so zemiakmi.
Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 9

Pridáme podľa chuti kečup, tatársku omáčku alebo čili omáčku.
Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 10

Podáme stravníkom a prajem dobrú chuť.
Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 11

Všetkým nám chutilo.
Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 12

Suroviny




30
minút
príprava
35
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist