Zapekané vrtuľky

Autor receptu: breehodge

Milujem cestoviny asi najviac zo všetkého a toto je môj obľúbený, veľmi chutný a šťavnatý recept. Vyskúšajte - je to skvelá večera alebo aj obed

10
porcií
20 minút
príprava

Postup

  1. Uvaríme vrtuľky v osolenej vode, scedíme, necháme odkvapkať. Do vymastenej väčšej zapekacej nádoby (alebo pekáča) uložíme vrstvu umytého, pokrájaného póru, osolíme, okoreníme, posypeme pokrájanými paradajkami, na kocky pokrájanou šunkou a pokvapkáme kečupom. Nakoniec nasypeme na to uvarené cestoviny, posypeme postrúhaným syrom a vo vyhriatej rúre zapekáme dozlatista. Okrem čierneho korenia a soli môžeme ochutiť pór aj vegetou, mletou rascou alebo iným korením podľa chuti.