Zapekané tortily

Zapekané tortily taquitos (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Očistené a na kocky nakrájané zemiaky uvaríme. Keď sú mäkké, vodu zlejeme.
  2. Plnka: Cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme na oleji. Pridáme nastrúhanú mrkvu, ktorú spolu s cibuľkou ešte chvíľku osmažíme, aby chytila zlatistý nádych. Pridáme kurkumu, mletú papriku, soľ a minútku ešte restujeme. Potom pridáme vodu a uvarenú šošovicu. Zmes dobre premiešame a varíme ešte 5 minút za občasného miešania. Pridáme rastlinné mlieko, vidličkou popučené zemiaky, 100 g nastrúhaného vegánskeho syra a nadrobno nasekané bylinky. Všetko dôkladne premiešame a máme hotovú zmes na plnenie tortíl.
  3. Tortily postupne plníme zmesou.
  4. Naplnené placky zatočíme a ukladáme do vymastenej zapekacej formy. Povrch placiek zľahka potrieme olejom a posypeme vegmezánom (ak máme) alebo konopnými semienkami. Posýpku možno pokojne vynechať. Dáme piecť pri 200 stupňoch na 20 minút pri spodnom aj vrchnom ohreve.
  5. Servírujeme spolu s červenou kapustou, so šalátom, s cibuľkou a jogurtom alebo jednoducho s obľúbeným dipom.