Zapekané smotanovo-cesnakové zemiaky s lososom fotorecept
Foto: oco
Losos je iná ryba,taká sviatočná.Čerstvý jej chuťovo aj cenovo inde ako mrazený,ale aj ten je dobrý.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
300 g mrazené |
|
800 g |
|
300 ml |
|
100 g v črievku |
|
80 g |
|
1 PL |
|
1 KL čerstvo nasekaný |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
2 štipky |
|
200 g |
|
3 ks |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Rozmrazené,umyté a osušené lososové medailónky,potrieme s marinádou,ktorú pripravíme z oleja,prelisovaného cesnaku,soli a limetkovej šťavy,dáme marinovať do chladničky.Zemiaky uvaríme v šupke,očistíme a pokrájame na plátky.Polovicu zemiakov rozložíme na dno maslom vymastenej zapekacej misy,osolíme ich.Ďalšia vrstva je cibuľa,ktorú sme nakrájali nadrobno,na to idú kúsky marinovaného lososa.
-
2
Na oleji speníme na plátky nakrájané dva strúčiky cesnaku,pridáme na plátky nakrájané paradajky posypeme čerstvým rozmarínom a prudko z oboch strán opečieme a pridáme na losos.
-
3
Nakoniec zakryjeme druhou polovicou zemiakov,posolíme.Smotanu vymiešame s taveným syrom dochutíme soľou,sušenou drvenou bazalkou,bielim korením a zbytkom cesnakovej marinády.Nalejeme na zemiaky a pečieme vo vyhriatej rúre.
Diskusia k receptu