Zapekané smotanovo-cesnakové zemiaky s lososom (fotorecept)
Autor receptu: oco
Losos je iná ryba,taká sviatočná.Čerstvý jej chuťovo aj cenovo inde ako mrazený,ale aj ten je dobrý.
4 porcie |
30 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Rozmrazené,umyté a osušené lososové medailónky,potrieme s marinádou,ktorú pripravíme z oleja,prelisovaného cesnaku,soli a limetkovej šťavy,dáme marinovať do chladničky.Zemiaky uvaríme v šupke,očistíme a pokrájame na plátky.Polovicu zemiakov rozložíme na dno maslom vymastenej zapekacej misy,osolíme ich.Ďalšia vrstva je cibuľa,ktorú sme nakrájali nadrobno,na to idú kúsky marinovaného lososa.
- Na oleji speníme na plátky nakrájané dva strúčiky cesnaku,pridáme na plátky nakrájané paradajky posypeme čerstvým rozmarínom a prudko z oboch strán opečieme a pridáme na losos.
- Nakoniec zakryjeme druhou polovicou zemiakov,posolíme.Smotanu vymiešame s taveným syrom dochutíme soľou,sušenou drvenou bazalkou,bielim korením a zbytkom cesnakovej marinády.Nalejeme na zemiaky a pečieme vo vyhriatej rúre.