Zapekané smotanovo-cesnakové zemiaky s lososom (fotorecept)

Autor receptu: oco

Losos je iná ryba,taká sviatočná.Čerstvý jej chuťovo aj cenovo inde ako mrazený,ale aj ten je dobrý.

4
porcie
30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rozmrazené,umyté a osušené lososové medailónky,potrieme s marinádou,ktorú pripravíme z oleja,prelisovaného cesnaku,soli a limetkovej šťavy,dáme marinovať do chladničky.Zemiaky uvaríme v šupke,očistíme a pokrájame na plátky.Polovicu zemiakov rozložíme na dno maslom vymastenej zapekacej misy,osolíme ich.Ďalšia vrstva je cibuľa,ktorú sme nakrájali nadrobno,na to idú kúsky marinovaného lososa.
  2. Na oleji speníme na plátky nakrájané dva strúčiky cesnaku,pridáme na plátky nakrájané paradajky posypeme čerstvým rozmarínom a prudko z oboch strán opečieme a pridáme na losos.
  3. Nakoniec zakryjeme druhou polovicou zemiakov,posolíme.Smotanu vymiešame s taveným syrom dochutíme soľou,sušenou drvenou bazalkou,bielim korením a zbytkom cesnakovej marinády.Nalejeme na zemiaky a pečieme vo vyhriatej rúre.