Zapekané cestoviny

Zapekané nokerle s bravčovým mäsom à la Szoky

Autor receptu: saymona

Tento recept sme museli vyskúšať.

70 minút
príprava
35 minút
na 190 °C

Postup

  1. Mleté mäso osmažíme na masti pokiaľ sa nezatiahne. Pridáme soľ, mleté korenie a sladkú mletú papriku. Zalejeme teplou vodou alebo vývarom. Varíme pod pokrievkou 30 minút.
  2. Potom pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, cesnak, nasekanú petržlenovú vňať, paradajkový pretlak alebo paradajky (podľa sezóny). Ja som dala pretlak tak 2-3 PL a nakrájané 3 malé papriky. Všetko premiešame a varíme ďalších 30 minút, aby sa vytvorila omáčka. Dochutíme.
  3. Medzitým si spravíme cesto na nokerle (halušky) z hladkej múky, soli, vajec a vody. Nokerle povaríme 1-2 minúty, scedíme a neprepláchnuté ich pridáme do horúcej omáčky. Premiešame.
  4. Zmes dáme do pekáča. Vrch potrieme kyslou smotanou zmiešanou so soľou, čiernym korením a mletou paprikou.
  5. Pečieme v rúre vyhriatej na 180-190 °C okolo 35 minút. Dobrú chuť.