Zapekané cestoviny
Zapekané nokerle s bravčovým mäsom à la Szoky
Autor receptu: saymona
Tento recept sme museli vyskúšať.
70 minút príprava |
35 minút na 190 °C |
Postup
- Mleté mäso osmažíme na masti pokiaľ sa nezatiahne. Pridáme soľ, mleté korenie a sladkú mletú papriku. Zalejeme teplou vodou alebo vývarom. Varíme pod pokrievkou 30 minút.
- Potom pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, cesnak, nasekanú petržlenovú vňať, paradajkový pretlak alebo paradajky (podľa sezóny). Ja som dala pretlak tak 2-3 PL a nakrájané 3 malé papriky. Všetko premiešame a varíme ďalších 30 minút, aby sa vytvorila omáčka. Dochutíme.
- Medzitým si spravíme cesto na nokerle (halušky) z hladkej múky, soli, vajec a vody. Nokerle povaríme 1-2 minúty, scedíme a neprepláchnuté ich pridáme do horúcej omáčky. Premiešame.
- Zmes dáme do pekáča. Vrch potrieme kyslou smotanou zmiešanou so soľou, čiernym korením a mletou paprikou.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180-190 °C okolo 35 minút. Dobrú chuť.