Zapekané morčacie stehná s jablkami a parmezánom
Chutné, zdravé, voňavé a ľahké jedlo plné rôznorodých chutí.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 čl |
|
3 strúčiky |
|
1 ks (väčšia) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2-3 ks |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Budete potrebovať ešte alobal na pokrytie pekáča.
- 2
Do pekáča dáme na spodok olivový olej, nakrájanú cibuľku a mrkvu nakrájanú na kolieska. Morčacinu nakrájame na slížiky (hrubšie), posolíme, popaprikujeme,pokoreníme a vložíme do pekáča na mrkvu. Nakrájame si jabĺčka a tie vložíme pomedzi mäso aj s borievkami. Pretlačíme cesnak a zvrchu potrieme. ( môžete zmiešať aj s olejom a tak potrieť, ak chcete zdravšiu variantu, potrite iba cesnakom).
- 3
Podlejeme trochou vody, pekáč uzatvoríme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov, 20 minút.
- 4
Po 20 minútach alobal dáme dole, necháme stehno prepiecť asi tak ešte 10 minút, nech je chrumkavé. Plech ešte pred koncom na chvíľku vyberieme, postrúhame na mäso parmezán a na minútku ešte necháme v rúre dopiecť. Dobrú chuť ! :)
- 2
Diskusia k receptu
11 komentárov k receptuPridaj komentár k receptu: