Zapekané morčacie stehná s jablkami a parmezánom

kristtin - fotkakristtin, 18. januára 2014
Zapekané morčacie stehná s jablkami a parmezánom
Foto: kristtin

Chutné, zdravé, voňavé a ľahké jedlo plné rôznorodých chutí.

4
porcie
5 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

1 čl
3 strúčiky
1 ks (väčšia)
2-3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Budete potrebovať ešte alobal na pokrytie pekáča.

  2. 2

    Do pekáča dáme na spodok olivový olej, nakrájanú cibuľku a mrkvu nakrájanú na kolieska. Morčacinu nakrájame na slížiky (hrubšie), posolíme, popaprikujeme,pokoreníme a vložíme do pekáča na mrkvu. Nakrájame si jabĺčka a tie vložíme pomedzi mäso aj s borievkami. Pretlačíme cesnak a zvrchu potrieme. ( môžete zmiešať aj s olejom a tak potrieť, ak chcete zdravšiu variantu, potrite iba cesnakom).

  3. 3

    Podlejeme trochou vody, pekáč uzatvoríme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov, 20 minút.

  4. 4

    Po 20 minútach alobal dáme dole, necháme stehno prepiecť asi tak ešte 10 minút, nech je chrumkavé. Plech ešte pred koncom na chvíľku vyberieme, postrúhame na mäso parmezán a na minútku ešte necháme v rúre dopiecť. Dobrú chuť ! :)

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
@kristin18 jan 2014 hydinu konzumujeme hodne ,morcacie k tomu patri ,a s jablkom to je dobra kombinacia,ja jablka uzivam casto a taktiez ine ovocie v kom ..s masom ,dobry recept tiez vyskusam...Pekny den:::::
Mám rada kombináciu mäsa a ovocia, toto určite vyskúšam. A možno už zajtra, lebo mám v pláne morčacie stehno. Vďaka za nápad.:-)
Páči sa mi to, určite vyskúšam, morčacie horné stehno rada využívam v kuchyni miesto bravčového. V rozpise chýba mrkva - koľko ks 1-2?
tento recept prišiel ako na zavolanie, v chladničke mám vykostené morčacie stehno, a rozmýšľam, ako ho pripraviť. Super, ďakujem.

Pridaj komentár k receptu: