Hruška v červenom víne plnená marcipánom a vlašskými orechmi
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 20. januára 2021
Foto: Nebíčko v papuľke
porcií
príprava
Postup
-
1
Hrušky olúpeme, zo stredu odstránime jadro. Cukor nasypeme do hrnca a dáme skaramelizovať. Potrebujeme trošku tmavší karamel, ale pozor, aby sme cukor neprepálili. Potom prilejeme červené víno, pridáme škoricu, badián, klinčeky a kardamóm. Keď víno zovrie, vložíme doň hrušky, ktoré v ňom majú byť celé ponorené, a uvaríme do polomäkka.
- 2
Na plnku nasekáme vlašské orechy nadrobno, pridáme marcipán a keď je hmota príliš hustá, zriedime ju šípkovým lekvárom. Rukami všetko spolu zamiešame. Hmotou naplníme hrušky.
- 3
Pripravíme si omáčku – do kastróla dáme šípkový lekvár, zalejeme vínom, v ktorom sa varili hrušky, a prevaríme. Potom za stáleho miešania metličkou necháme v zmesi rozpustiť čokoládu. Hrušku servírujeme poliatu omáčkou, s kúskami vlašských orechov.
Tiež hrušky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu