Zapekané fašírky po našom
Foto: svetlusb
Keď som toto jedlo varila prvýkrát, môj manžel za jeden deň zhltol celú jenskú misu! Ak plánujete navariť na dva-tri dni, tak s týmto Zobraziť celý popisKeď som toto jedlo varila prvýkrát, môj manžel za jeden deň zhltol celú jenskú misu! Ak plánujete navariť na dva-tri dni, tak s týmto nepočítajte, zmizne takmer okamžite!
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Mleté mäso, cibuľu nasekanú na drobno, vajcia, soľ, čierne mleté korenie, nastrúhaný tvrdý syr a majorán zmiešame dokopy. Množstvo si musíte dať podľa pekáča, na ktorom idete piecť a samozrejme podľa chuti. Mäsovú zmes odložíme na chvíľku do chladničky.
- 2
Medzitým ošúpeme, umyjeme a nakrájame na hrubšie kolieska zemiaky, osolíme, prípadne okoreníme a pridáme sušený cesnak (dodá tam skvelú chuť).
- 3
Z mäsovej zmesi robíme hrubé placky a ukladáme do pekáča so zemiakmi. Rúru nastavíme na cca 190 stupňov a pečieme prikryté cca 45 minút.
- 4
Zmiešame smotanu s vajcom a so syrokrémom a vylejeme na mäso a so zemiakmi. Na vrch nastrúhame tvrdý syr a dáme na cca 10 minút zapiecť už odkryté. Necháme trochu vychladnúť a môžme sa na to vrhnúť! Super sa vyberá a nerozpadá. Dobrú chuť!
Tiež fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dala som surové
Presne tak, masko krásne pustilo stavu a nemusi tam byt ani kvapka oleja. Je to neskutočné, určite skúste.... Nebavilo ma stale len fasirky vyprazat. :) toto je topka
bez debaty sa zavdacite :)
Vôbec... Ten tvrdý syr to všetko krásne spojí a vôbec sa nerozpadá. V tomto recepte si rožky nevien predstaviť.
Suhlasim, naco vsade pchat rozky? Syr a vajce maso pekne spoja.
Zamiesam sa, ja mam tiez stare jenske misy este po babke, umyvacka dost pomoze, aj ked nevyzeraju ako nove, skor su take akoby trochu do zlta, ale pripecence necham odmocit a umyvacka si poradi.