Zapekané fašírky
Zapekané fašírky po našom
Autor receptu: svetlusb
Keď som toto jedlo varila prvýkrát,
môj manžel za jeden deň zhltol celú
jenskú misu! Ak plánujete navariť
na dva-tri dni, tak s týmto
nepočítajte, zmizne takmer
okamžite!
20 minút príprava |
60 minút na 190 °C |
Postup
- Mleté mäso, cibuľu nasekanú na drobno, vajcia, soľ, čierne mleté korenie, nastrúhaný tvrdý syr a majorán zmiešame dokopy. Množstvo si musíte dať podľa pekáča, na ktorom idete piecť a samozrejme podľa chuti. Mäsovú zmes odložíme na chvíľku do chladničky.
- Medzitým ošúpeme, umyjeme a nakrájame na hrubšie kolieska zemiaky, osolíme, prípadne okoreníme a pridáme sušený cesnak (dodá tam skvelú chuť).
- Z mäsovej zmesi robíme hrubé placky a ukladáme do pekáča so zemiakmi. Rúru nastavíme na cca 190 stupňov a pečieme prikryté cca 45 minút.
- Zmiešame smotanu s vajcom a so syrokrémom a vylejeme na mäso a so zemiakmi. Na vrch nastrúhame tvrdý syr a dáme na cca 10 minút zapiecť už odkryté. Necháme trochu vychladnúť a môžme sa na to vrhnúť! Super sa vyberá a nerozpadá. Dobrú chuť!