Zapekaná zelenina s fetou
Autor receptu: martinis
Šťavnatá zelenina zapečená s vajíčkami a syrom feta, podávaná s čerstvým šalátom a
cherry paradajkami :)
1 porcia |
60 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Zapekané jedlá mám veľmi rád a najmä, ak obsahujú veľa šťavnatej, či chrumkavej zeleniny. Ak je navyše zaliata vajíčkami s rozdrobenou fetou, potom sa oblizujem až za ušami :)) Voňavá a chutná večera.
- Využite dostupnú zeleninu. Mne pod ruky padli dve mrkvy, veľký paštrnák, 3 zemiaky a polovica väčšieho póru. Všetko dôkladne umyjeme a očistíme. Zemiaky pokrájame na kocky, paštrnák, mrkvy a pór na kolieska.
- Všetko uvaríme vo vode, v ktorej sme rozpustili aj kocku kvalitného zeleninového bujónu, postačí 10 minút. Potom scedíme a premiešame, ak máte možnosť, vývar nevylievajte ale uvarte z neho dobrú polievku ;)
- V Kauflande som mal šťastie a objavil som BIO vajíčka v akcii. Doma som bol prekvapený ich krásnou farbou po rozbití a výbornou chuťou v jedle, naozaj som spozoroval rozdiel. K vajíčkam primiešame deciliter mlieka, petržlenovú vňať a rozdrobíme 100 g syra feta, alebo podobného slaného syra.
- Do olejom vymastenej zapekacej misy dáme zeleninovú zmes, ktorú rovnomerne zalejeme vaječnou zmesou. Dáme do predhriatej rúry na 30 minút zapiecť.
- Hotové jedlo pred podávaním obložíme zmesou listových šalátov a ozdobíme polovicami cherry paradajok. Užite si poctivú večeru plnú dobrôt ;)