Zapekaná zelenina s fetou

Autor receptu: martinis

Šťavnatá zelenina zapečená s vajíčkami a syrom feta, podávaná s čerstvým šalátom a cherry paradajkami :)

1
porcia
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zapekané jedlá mám veľmi rád a najmä, ak obsahujú veľa šťavnatej, či chrumkavej zeleniny. Ak je navyše zaliata vajíčkami s rozdrobenou fetou, potom sa oblizujem až za ušami :)) Voňavá a chutná večera.
  2. Využite dostupnú zeleninu. Mne pod ruky padli dve mrkvy, veľký paštrnák, 3 zemiaky a polovica väčšieho póru. Všetko dôkladne umyjeme a očistíme. Zemiaky pokrájame na kocky, paštrnák, mrkvy a pór na kolieska.
  3. Všetko uvaríme vo vode, v ktorej sme rozpustili aj kocku kvalitného zeleninového bujónu, postačí 10 minút. Potom scedíme a premiešame, ak máte možnosť, vývar nevylievajte ale uvarte z neho dobrú polievku ;)
  4. V Kauflande som mal šťastie a objavil som BIO vajíčka v akcii. Doma som bol prekvapený ich krásnou farbou po rozbití a výbornou chuťou v jedle, naozaj som spozoroval rozdiel. K vajíčkam primiešame deciliter mlieka, petržlenovú vňať a rozdrobíme 100 g syra feta, alebo podobného slaného syra.
  5. Do olejom vymastenej zapekacej misy dáme zeleninovú zmes, ktorú rovnomerne zalejeme vaječnou zmesou. Dáme do predhriatej rúry na 30 minút zapiecť.
  6. Hotové jedlo pred podávaním obložíme zmesou listových šalátov a ozdobíme polovicami cherry paradajok. Užite si poctivú večeru plnú dobrôt ;)