Zapekaná šošovica
Zapekaná šošovica so zeleninou
Autor receptu: redakcia
Lahodná vegetariánska zmes zapečená pod zemiakovým pyré je inšpirovaná anglickou klasikou shepherd ́s pie.
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Šošovicu prepláchneme a uvaríme vo väčšom množstve vody do polomäkka. Potom ju scedíme. Ošúpané zemiaky nakrájame na malé kúsky a uvaríme ich
v osolenej vode domäkka. Karfiol rozoberieme na malé ružičky. V hrnci ho zalejeme smotanou, osolíme a minútu povaríme.
- Uvarené zemiaky scedíme a roztlačíme. Potom k nim scedíme smotanu
z karfiolu. Vyšľaháme pyré a uchováme ho v teple.
- Ošúpanú cibuľu, cesnak a mrkvu nakrájame nadrobno. Očistené stopky zeleru nakrájame na malé kúsky. Na veľkej panvici s kovovou rukoväťou zohrejeme olej a zeleninu na ňom restujeme domäkka.
- Pridáme paradajkovú pastu, po chvíli vmiešame karfiol a šošovicu. Osolíme, okoreníme a zakryjeme vrstvou zemiakového pyré. Posypeme strúhaným parmezánom a zapečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 30 minút.