Foto: taponapo
Niekomu šéfky dávajú prémie, iným veľké domáce cukety. Ja som bol dnes ten druhý prípad ;) Tak som sa ju rozhodol zapiecť podobne ako Zobraziť celý popisNiekomu šéfky dávajú prémie, iným veľké domáce cukety. Ja som bol dnes ten druhý prípad ;) Tak som sa ju rozhodol zapiecť podobne ako baklažán.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr si prekrojíme a vydlabeme cuketu. Ak máme nejaké väčšie šampiňóny, tak im odtrhneme "nožičky" a spolu s cuketou ich položíme na omastený plech. Posolíme ich a posypeme bazalkou.
-
2
A teraz ideme krájať na drobno: cibuľu, vnútro cukety, párky a šampiňóny. Na rozpálenej panvici opražíme cibuľku do zlatista, pridáme párky a po chvíľke aj šampiňóny s cuketou, ktoré nám pustia šťavu.
-
3
Zmes pražíme 5-8 minút a na konci ju osolíme, pridáme všetky koreniny a poriadne premiešame.
-
4
Zmesou naplníme cuketu a šampiňóny a dáme do vyhriatej rúry na 25 minút.
-
5
Po 25 minútach plech vyberieme...
-
6
...posypeme nastrúhaným syrom...
-
7
...a dáme znova do rúry na päť minút a po piatich minútach plech nezabudneme vytiahnuť.
-
8
A môžeme servírovať. Najlepšie sú k tomu americké pečené zemiaky, ktoré si spravíte na tom istom plechu pod cuketou. My sme to mali tentokrát bez zemiakov, ale so zaváranými kuriatkami.
cukiny krátko restované s cibuľou na masle a zapečené so syrom a vajíčkom
Bez parkov by to bolo uno-nuno :)