Zapekaná plnená cuketa (fotorecept)

Autor receptu: taponapo

Niekomu šéfky dávajú prémie, iným veľké domáce cukety. Ja som bol dnes ten druhý prípad ;) Tak som sa ju rozhodol zapiecť podobne ako baklažán.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najskôr si prekrojíme a vydlabeme cuketu. Ak máme nejaké väčšie šampiňóny, tak im odtrhneme "nožičky" a spolu s cuketou ich položíme na omastený plech. Posolíme ich a posypeme bazalkou.
  2. A teraz ideme krájať na drobno: cibuľu, vnútro cukety, párky a šampiňóny. Na rozpálenej panvici opražíme cibuľku do zlatista, pridáme párky a po chvíľke aj šampiňóny s cuketou, ktoré nám pustia šťavu.
  3. Zmes pražíme 5-8 minút a na konci ju osolíme, pridáme všetky koreniny a poriadne premiešame.
  4. Zmesou naplníme cuketu a šampiňóny a dáme do vyhriatej rúry na 25 minút.
  5. Po 25 minútach plech vyberieme...
  6. ...posypeme nastrúhaným syrom...
  7. ...a dáme znova do rúry na päť minút a po piatich minútach plech nezabudneme vytiahnuť.
  8. A môžeme servírovať. Najlepšie sú k tomu americké pečené zemiaky, ktoré si spravíte na tom istom plechu pod cuketou. My sme to mali tentokrát bez zemiakov, ale so zaváranými kuriatkami.