Zapekaná plnená cuketa (fotorecept)
	        Autor receptu: taponapo
	         
	        
	        Niekomu šéfky dávajú prémie, iným veľké domáce cukety. Ja som bol dnes ten druhý prípad ;) Tak som sa ju rozhodol zapiecť podobne ako baklažán.
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	30 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Najskôr si prekrojíme a vydlabeme cuketu. Ak máme nejaké väčšie šampiňóny, tak im odtrhneme "nožičky" a spolu s cuketou ich položíme na omastený plech.  Posolíme ich a posypeme bazalkou.
 - A teraz ideme krájať na drobno: cibuľu, vnútro cukety, párky a šampiňóny. Na rozpálenej panvici opražíme cibuľku do zlatista, pridáme párky a po chvíľke aj šampiňóny s cuketou, ktoré nám pustia šťavu.
 - Zmes pražíme 5-8 minút a na konci ju osolíme, pridáme všetky koreniny a poriadne premiešame.
 - Zmesou naplníme cuketu a šampiňóny a dáme do vyhriatej rúry na 25 minút.
 - Po 25 minútach plech vyberieme...
 - ...posypeme nastrúhaným syrom...
 - ...a dáme znova do rúry na päť minút a po piatich minútach plech nezabudneme vytiahnuť.
 - A môžeme servírovať. Najlepšie sú k tomu americké pečené zemiaky, ktoré si spravíte na tom istom plechu pod cuketou. My sme to mali tentokrát bez zemiakov, ale so zaváranými kuriatkami.