Zapekaná cukina so šošovicou a špenátom fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 21. septembra 2015

Recepty na mäso tu nájdem vždy a podľa svojej chuti, ani neviem čo by som pri príprave veľmi menila, ale pri zelenine sa vždy nájde nejaká obmena, napríklad aj takáto...

3-4
porcie
20 minút
príprava
35 minút
na 190 °C

Suroviny

3 ks (asi 1kg spolu)
200 g
200 g
150 g
1 ks
2 strúčiky
podľa chuti
1,5 dcl
200 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cukinu umyjeme a vydlabeme dužinu, šošovicu premyjeme a dáme variť do osolenej vody spolu s bobkovým listom, nie do mäkka stačí tak 15 minút, aby sme z nej nemali kašu.

    Zapekaná cukina so šošovicou a špenátom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu nakrájame a smažíme na oleji do sklovita, pridáme cesnak a nakrájané chilli papričky (môžete vynechať, ale bola by to škoda), krátko posmažíme a pridáme paradajkový pretlak, ktorý orestujeme.

    Zapekaná cukina so šošovicou a špenátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme špenát a necháme zavädnúť, primiešame predvarenú scedenú šošovicu, premiešame, osolíme, okoreníme, ak sa nám zdá plnka suchá, podlejeme vývarom zo šošovice a prevaríme. Hotovú plnku navrstvíme do pripravených vydlabaných cukín.

    Zapekaná cukina so šošovicou a špenátom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mozzarellu natrháme na malé kúsky a pokladieme na povrch cukín. Vložíme do rúry vyhriatej na 190 -200 stupňov, na nižšiu polohu a pečieme približne 30-35 minút, podľa vlastných skúsenosti a vône, ktorá sa z rúry šíri :)

    Zapekaná cukina so šošovicou a špenátom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Využijem čas pokiaľ sa cukina pečie a nakrájam si na sušenie bedle, ktoré sme nestihli včera zmastiť, nechám ich dobre usušiť a pomeliem si ich na prášok, ktorý potom používam pod hovädzie mäso. Pre mňa je to úžasná chuť...

    Zapekaná cukina so šošovicou a špenátom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravte si ku nej nejaký chutný dip a už len dobrú chuť...

    Zapekaná cukina so šošovicou a špenátom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

32 komentárov k receptu
výborný nápad s tou šošovicou v cukíne, rada sa nechám inšpirovať. Prášok z húb si meliem aj ja, ak je z čoho. Z bedlí nohy určite - tie sa hádam ani na nič iné nehodia. Ak je náhodou dobrá úroda hríbov, tak suším alebo mrazím len klobúčiky a nožičky tiež práškujem. Hubový prášok sa hodí nielen k hovädzinke, ale aj do rôznych polievok.
zaujímavá kombinácia. V nedeľu sme boli na vychádzke v lese s nádejou, že si prinesiem domov zopár hríbov. Odišla som s dlhým nosom:-) A ty máš čerstvé bedle:-) Nevadí, prechádzka na čerstvom vzduchu sa mi páčila.
@petroveckypitrs @babav ,@izabellka929 ,@katka78 @alena45 ,@frezia ,@kecemis ,@ubka @terinka55 ,@stanci11 ,@arnilka pekne ste mi napísali, ďakujem Vám za to :) @afataga aj tu je to bieda, vlani som hríby zbierala, tento rok len hľadám :) @tiginko veru aj u nás sa takto s hubami zaobchádza :) @babkamt taká jesenna prechádzka lesom je na nezaplatenie, bedle boli bonus :) Ďakujem Vám , nech Vám chutí, ak sa inšpirujete.
Tak bedle bych orestovala a zasterilovla na drzkovku (viz v mem portfoliu receptu), ale ta cukina, TA je super! Jak dojedu ze Slovenska domu, jdu do ni! :) Cocku pouzivam drobnozrnnou a vidim tam jeste hlivu ! Ja ti pisnu pak :-)
jezus, to je foto, Zuzi to si sama sebe isto nepečieš, nevaríš že? ja nemám spoločníka, spoločníčku, no uznaj sama sebe, kolko? Tak v dobrom závidím a doprajem, ako ja rada by to zajtra upiekla, ale komu? dnes sme mali hlivový paprikáš a dotláčal sa pletienkami, doma pečenými s debrecinkou, nebolo mäso, viem, že si ma pochopila, veľmi super recept a veľmi jedlé foto
Tanička milá, škoda, že si mi nie susedou, lebo jedna lodička ostala, dojedala som ju na raňajky :) Ja mám parťáka dcéru, počas štúdia videla čo spôsobuje zlé stravovania a tak zmenila návyky, mňa má niekto hore rád, lebo jem aj to čo by som nemala, ale vďaka dcére som sa trochu polepšila. Ďakujem Ti za Tvoje úprimné slová :)

Pridaj komentár k receptu: