Zapekaná cukina so šošovicou a špenátom fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 21. septembra 2015

Recepty na mäso tu nájdem vždy a podľa svojej chuti, ani neviem čo by som pri príprave veľmi menila, ale pri zelenine sa vždy Zobraziť celý popisRecepty na mäso tu nájdem vždy a podľa svojej chuti, ani neviem čo by som pri príprave veľmi menila, ale pri zelenine sa vždy nájde nejaká obmena, napríklad aj takáto...

3-4
porcie
20 minút
príprava
35 minút
na 190 °C

Suroviny

3 ks (asi 1kg spolu)
200 g
200 g
150 g
1 ks
2 strúčiky
podľa chuti
1,5 dcl
200 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Cukinu umyjeme a vydlabeme dužinu, šošovicu premyjeme a dáme variť do osolenej vody spolu s bobkovým listom, nie do mäkka stačí tak 15 minút, aby sme z nej nemali kašu.

    Zapekaná cukina so šošovicou a špenátom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu nakrájame a smažíme na oleji do sklovita, pridáme cesnak a nakrájané chilli papričky (môžete vynechať, ale bola by to škoda), krátko posmažíme a pridáme paradajkový pretlak, ktorý orestujeme.

    Zapekaná cukina so šošovicou a špenátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme špenát a necháme zavädnúť, primiešame predvarenú scedenú šošovicu, premiešame, osolíme, okoreníme, ak sa nám zdá plnka suchá, podlejeme vývarom zo šošovice a prevaríme. Hotovú plnku navrstvíme do pripravených vydlabaných cukín.

    Zapekaná cukina so šošovicou a špenátom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mozzarellu natrháme na malé kúsky a pokladieme na povrch cukín. Vložíme do rúry vyhriatej na 190 -200 stupňov, na nižšiu polohu a pečieme približne 30-35 minút, podľa vlastných skúsenosti a vône, ktorá sa z rúry šíri :)

    Zapekaná cukina so šošovicou a špenátom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Využijem čas pokiaľ sa cukina pečie a nakrájam si na sušenie bedle, ktoré sme nestihli včera zmastiť, nechám ich dobre usušiť a pomeliem si ich na prášok, ktorý potom používam pod hovädzie mäso. Pre mňa je to úžasná chuť...

    Zapekaná cukina so šošovicou a špenátom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravte si ku nej nejaký chutný dip a už len dobrú chuť...

    Zapekaná cukina so šošovicou a špenátom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

patroveckypitrs
Dobré chutné šošovicu mám rád a mohol by som miesto dipu aj prírodný rezeň mať k tomu? Mne to chuti aj takéto 5***** chuťovky. Ja to mám rad s mäsom no to som ja.
frezia68
Už som ohviezdičkovala-zaslúži za fantáziu.Ja som zapekala podobne s pečenou fazuľou síce z konzervy,ale s paradajkami a syrom tiež fajnotka :-)
ubka
Aj keď som masotarian,neohrdnem Tvojim receptom,páči sa mi a viem si predstaviť chuť.5*
tiginko
výborný nápad s tou šošovicou v cukíne, rada sa nechám inšpirovať. Prášok z húb si meliem aj ja, ak je z čoho. Z bedlí nohy určite - tie sa hádam ani na nič iné nehodia. Ak je náhodou dobrá úroda hríbov, tak suším alebo mrazím len klobúčiky a nožičky tiež práškujem. Hubový prášok sa hodí nielen k hovädzinke, ale aj do rôznych polievok.
stanci11
mňam nádherný recept, určite vyskúšam :) a ten tip na "korenie z bedlí" je priam geniálny! Dikyyy ;)
babkamt
zaujímavá kombinácia. V nedeľu sme boli na vychádzke v lese s nádejou, že si prinesiem domov zopár hríbov. Odišla som s dlhým nosom:-) A ty máš čerstvé bedle:-) Nevadí, prechádzka na čerstvom vzduchu sa mi páčila.
zuzanka1367
@petroveckypitrs @babav ,@izabellka929 ,@katka78 @alena45 ,@frezia ,@kecemis ,@ubka @terinka55 ,@stanci11 ,@arnilka pekne ste mi napísali, ďakujem Vám za to :) @afataga aj tu je to bieda, vlani som hríby zbierala, tento rok len hľadám :) @tiginko veru aj u nás sa takto s hubami zaobchádza :) @babkamt taká jesenna prechádzka lesom je na nezaplatenie, bedle boli bonus :) Ďakujem Vám , nech Vám chutí, ak sa inšpirujete.
mijaita
Tak bedle bych orestovala a zasterilovla na drzkovku (viz v mem portfoliu receptu), ale ta cukina, TA je super! Jak dojedu ze Slovenska domu, jdu do ni! :) Cocku pouzivam drobnozrnnou a vidim tam jeste hlivu ! Ja ti pisnu pak :-)
zuzanka1367
@mijaita Tvoj recept som naštudovala, pri ďalšej bedľovej nádielke (ak ich obránim pred domácim kolektívom) vyskúšam. Hliva to posunie do ďalšieho levelu, teším!
havino
jezus, to je foto, Zuzi to si sama sebe isto nepečieš, nevaríš že? ja nemám spoločníka, spoločníčku, no uznaj sama sebe, kolko? Tak v dobrom závidím a doprajem, ako ja rada by to zajtra upiekla, ale komu? dnes sme mali hlivový paprikáš a dotláčal sa pletienkami, doma pečenými s debrecinkou, nebolo mäso, viem, že si ma pochopila, veľmi super recept a veľmi jedlé foto
zuzanka1367
Tanička milá, škoda, že si mi nie susedou, lebo jedna lodička ostala, dojedala som ju na raňajky :) Ja mám parťáka dcéru, počas štúdia videla čo spôsobuje zlé stravovania a tak zmenila návyky, mňa má niekto hore rád, lebo jem aj to čo by som nemala, ale vďaka dcére som sa trochu polepšila. Ďakujem Ti za Tvoje úprimné slová :)
martintt7
dnes som robil a chutilo, určite si to budem častejšie variť... díky za výborný recept :)
kecemis
Ako som spominal, tiez som pripravil a bolo vyborne. Vdaka za dobry recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia