Zapekaná čínska kapusta

Mária Lukacková
šéfkuchárka hotela Sorea v Ľubovnianskych Kúpeľoch, 15. októbra 2010
Zapekaná čínska kapusta
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

1000 g
 Na vymastenie misy
3 ks
0,2 l
100 g
100 g strúhaný
 posekaná




Postup

  1. 1

    Očistenú kapustu uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme a necháme dobre odkvapkať. Potom ju uložíme na dno vymastenej misy.

  2. 2

    Zalejeme vajíčkami, ktoré sme rozšľahali s mliekom, vegetou a mletým čiernym korením, posypeme nadrobno posekanou šunkou a postrúhaným syrom.

  3. 3

    Vložíme do vyhriatej rúry a krátko zapečieme. Hotové posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

etulik
moja obľúbená kapusta....je ľahká a zdravá. ukladám recetík, určite vyskúšam...., možno aj zajtra..-)
bozulka
Recept sa mi páči,všimla som si,že kapusta je vo vrstvách.To mi viac vyhovuje než je v popise.
evanaaa
Práveže mi v popise chýba spôsob krájania kapusty. Myslela som, že sa celá má tam vložiť. Ale asi sa mä pokrájať.
vcelka
To iba tak vyzerá, že je to vo vrstvách. Keď sa to posype šunkou, tak vlastne niektoré kúsky padnú pod kapustný list, niektoré pod vajíčkovú tekutinku, to asi tvorí tie akoby vrstvy - teda podľa mňa.
haston
tieto kapustové redakčné recepty sú vhodné aj ako delená strava. ako príloha sa v tom prípade hodia napr. zelerové hranolčeky. ukladám.
lesley
kapusta je veľmi zdravá a chutná,viem si predstaviť aj bez šunky/pre vegetariánov/
klekipetra
To je ono! Jednoduché, rýchle, z bežne dostupných surovín.
A dvakrát už chutilo (namiesto vegety Sločanka, namiesto šunky údené mäso)
rea1
urcite spravim, lebo taketo zapekane matlanice mam rada. a miesto sunky by v tom boli urcite dobre aj male kusky tofu alebo rezance zo sojoveho masa. masozravci prepacia. :-)) len by som tu kapustu nevarila domakka, ked sa bude este zapekat. to mi pripada zbytocne. snad len obvarit, aby zvadla by stacilo. skusim, uvidim.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia