Zapekané cestoviny
Zapekaná brokolica so syrom, smotanou a s celozrnnou cestovinou (fotorecept)
Autor receptu: patrikschneidgen
Zapekaná brokolica so syrom, smotanou a s celozrnnou cestovinou je jeden z tých receptov
ktoré sú super zdravé a dokážeme ho pripraviť za
menej ako hodinku. Ja osobne pripravujem brokolicu na niekoľko spôsobov, ale kvôli
skvelej chuti a jednoduchosti prípravy je tento recept
môj najobľúbenejší.
2 porcie |
45 minút príprava |
30 minút na 220 °C |
Postup
- Brokolicu natrhnáme na ružičky, vložíme do hrnca a zalejeme vriacou vodou. Hrniec prikryjeme pokrievkou a necháme odpočívať zhruba 10min. Potom brokolicu scedíme, a naukladáme do misy na pečenie.
- Kým sa nám brokolica parí v hrnci, uvaríme si cestoviny. Zhruba 200 g celozrnných cestovín (ja obľubujem fusilli ale na tvare nezáleží) vložíme do hrnca a uvaríme do mäkka. Uvarené cestoviny scedíme a nasypeme do zapekacej misy na brokolicu.
- Do misky si vylejeme 250 ml 38% smotany. Do smotany nasypeme polovicu čajovej lyžičky bazalky, štvrtinu čajovej lyžičky mletého čierneho korenia a polovicu čajovej lyžičky soli. Poriadne rozmiešame, a vylejeme do zapekacej misy.
- Nakoniec na pripravenú zmes nasypeme nastrúhaný syr a do vopred vyhriatej rúry dáme zapiecť na 220 stupňov na 30 minút. Prvých 20 minút pečieme prikryté pokrievkou alebo alobalom a na posledných 10 minút misu odokryjeme, aby sa nám syr pekne zapiekol.
- Hotové jedlo naložíme na tanier a pred podávaním prelejeme výpekom, ktorý vznikne z použitej smotany, syru a šťavy ktorú pustí brokolica. Dobrú chuť :)