Zapekané cestoviny

Zapekaná brokolica so syrom, smotanou a s celozrnnou cestovinou (fotorecept)

Autor receptu: patrikschneidgen

Zapekaná brokolica so syrom, smotanou a s celozrnnou cestovinou je jeden z tých receptov ktoré sú super zdravé a dokážeme ho pripraviť za menej ako hodinku. Ja osobne pripravujem brokolicu na niekoľko spôsobov, ale kvôli skvelej chuti a jednoduchosti prípravy je tento recept môj najobľúbenejší.

2
porcie
45 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Brokolicu natrhnáme na ružičky, vložíme do hrnca a zalejeme vriacou vodou. Hrniec prikryjeme pokrievkou a necháme odpočívať zhruba 10min. Potom brokolicu scedíme, a naukladáme do misy na pečenie.
  2. Kým sa nám brokolica parí v hrnci, uvaríme si cestoviny. Zhruba 200 g celozrnných cestovín (ja obľubujem fusilli ale na tvare nezáleží) vložíme do hrnca a uvaríme do mäkka. Uvarené cestoviny scedíme a nasypeme do zapekacej misy na brokolicu.
  3. Do misky si vylejeme 250 ml 38% smotany. Do smotany nasypeme polovicu čajovej lyžičky bazalky, štvrtinu čajovej lyžičky mletého čierneho korenia a polovicu čajovej lyžičky soli. Poriadne rozmiešame, a vylejeme do zapekacej misy.
  4. Nakoniec na pripravenú zmes nasypeme nastrúhaný syr a do vopred vyhriatej rúry dáme zapiecť na 220 stupňov na 30 minút. Prvých 20 minút pečieme prikryté pokrievkou alebo alobalom a na posledných 10 minút misu odokryjeme, aby sa nám syr pekne zapiekol.
  5. Hotové jedlo naložíme na tanier a pred podávaním prelejeme výpekom, ktorý vznikne z použitej smotany, syru a šťavy ktorú pustí brokolica. Dobrú chuť :)