Zapečený Camembert fotorecept

adkas - fotkaadkas, 18. marca 2012
Zapečený Camembert (fotorecept)
Foto: adkas

Ked som tento recept objavila u Marcelky na MMB, velmi ma oslovil. Po jeho vyskusani bol okamzite zaradeny na mojom zozname stalych opakovaciek. Zobraziť celý popisKed som tento recept objavila u Marcelky na MMB, velmi ma oslovil. Po jeho vyskusani bol okamzite zaradeny na mojom zozname stalych opakovaciek. Robila som ho uz velakrat a zakazdym sme si skvele pochutnali. Nie len my, ale aj nasi hostia, pre ktorych som tuto mnamku pripravila. Podla mojho nazoru dobre veci sa maju sirit dalej, aby sa dostali do povedomia co najsirsej verejnosti:). A tato vecicka si to rozhodne zasluzi.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
400 g (mozno pouzit aj iny syr s bielou plesnou napr. President, Reverend, Brie a pod.jedna porcia 80-100g)
4 PL
4 KL
100 g
1 ks
1 PL
1 PL
12 ks šúpané




Postup

  1. 1

    Listkove cesto rozvalkame na hrubku cca 3-4 mm. Ja som mala 500 g a rozdelila som ho na 4 casti, priblizne rozmery 18x25 cm. Prostriedok kazdeho obdlznika potrieme kecupom.

    Zapečený Camembert (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Prykryjeme dvomi, tromi tenkymi platkami sunky

    Zapečený Camembert (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na sunku polozime koliesko syra, ktore porieme brusnicovou omackou a prikryjeme na kolieska nakrajanym porom. Urcite ho nevynechajte!

    Zapečený Camembert (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na sunku polozime koliesko syra, ktore porieme brusnicovou omackou a prikryjeme na kolieska nakrajanym porom. Cez prostriedok vsetko specatime lupanymi mandlami a potrieme rozslahanym zltkom. Zltko rozslahame s 1 KL mlieka. Mozete rozslahat aj cele vajicko, ale zapecene cesto nebude mat taku peknu zlatistu farbu. Uz je na vas, ako sa rozhodnete.

    Zapečený Camembert (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Je to velmi syte, pre nas postacuje iba v kombinacii so zeleninovou prilohou. Prajem skvely chutovy zazitok.

    Zapečený Camembert (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

danielas
Tak toto poznám, už roky robievam. Je to výborné,každému chutí. Doporučujem :-)))
bejgi
fúha to musí veľmi dobre chutiť, ukladám a vyskúšam, @Adkas , máš všetky svoje recepty zaujímavé a chutné :)
mojack
Hned som vedela,že si to ty. Mám všetky tvoje recepty vytlačené a niektoré aj vyskúšané , už sa teším na daľšie nové od teba... 1*
isabellafly
uzasne, vyskusam, prave som hladala nieco nove, co sme doma este nejedli a prave som to nasla :-)
mlska
... mňamky, mňamky, krásne naservírované. V sobotu budeme mať takýto obedík. Teším sa na ďalšie receptíky a ďakujem.
irenaw
potvrdzujem, toto je mňamka fantastická :-)
adkas
@danielas aj ja to robim od tej chvile ako som to prvykrat vyskusala. Este sa nestalo, aby tato mnamka niekomu nechutila:)))
adkas
@babav na tuto mnamku mozes pouzit akykolvek syr s bielou plesnou. Priloha je uz len vec chuti a vkusu:)
cica2
wau, vyzerá fantasticky....to bude niečo mňamkové....kk :-)
zuzika27
V sobotu sme ochutnali, no mňamka! Ja som pridala ešte navrch špenát a šampióny...No bolo to fantastické! :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia