Zapečený Camembert (fotorecept)

Autor receptu: adkas

Ked som tento recept objavila u Marcelky na MMB, velmi ma oslovil. Po jeho vyskusani bol okamzite zaradeny na mojom zozname stalych opakovaciek. Robila som ho uz velakrat a zakazdym sme si skvele pochutnali. Nie len my, ale aj nasi hostia, pre ktorych som tuto mnamku pripravila. Podla mojho nazoru dobre veci sa maju sirit dalej, aby sa dostali do povedomia co najsirsej verejnosti:). A tato vecicka si to rozhodne zasluzi.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Listkove cesto rozvalkame na hrubku cca 3-4 mm. Ja som mala 500 g a rozdelila som ho na 4 casti, priblizne rozmery 18x25 cm. Prostriedok kazdeho obdlznika potrieme kecupom.
  2. Prykryjeme dvomi, tromi tenkymi platkami sunky
  3. Na sunku polozime koliesko syra, ktore porieme brusnicovou omackou a prikryjeme na kolieska nakrajanym porom. Urcite ho nevynechajte!
  4. Na sunku polozime koliesko syra, ktore porieme brusnicovou omackou a prikryjeme na kolieska nakrajanym porom. Cez prostriedok vsetko specatime lupanymi mandlami a potrieme rozslahanym zltkom. Zltko rozslahame s 1 KL mlieka. Mozete rozslahat aj cele vajicko, ale zapecene cesto nebude mat taku peknu zlatistu farbu. Uz je na vas, ako sa rozhodnete.
  5. Je to velmi syte, pre nas postacuje iba v kombinacii so zeleninovou prilohou. Prajem skvely chutovy zazitok.