Zapečený Camembert (fotorecept)
Autor receptu: adkas
Ked som tento recept objavila u Marcelky na MMB, velmi ma oslovil. Po jeho vyskusani bol
okamzite zaradeny na mojom zozname stalych opakovaciek. Robila som ho uz velakrat a
zakazdym sme si skvele pochutnali. Nie len my, ale aj nasi hostia, pre ktorych som tuto
mnamku pripravila. Podla mojho nazoru dobre veci sa maju sirit dalej, aby sa dostali do
povedomia co najsirsej verejnosti:). A tato vecicka si to rozhodne zasluzi.
4 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Listkove cesto rozvalkame na hrubku cca 3-4 mm. Ja som mala 500 g a rozdelila som ho na 4 casti, priblizne rozmery 18x25 cm. Prostriedok kazdeho obdlznika potrieme kecupom.
- Prykryjeme dvomi, tromi tenkymi platkami sunky
- Na sunku polozime koliesko syra, ktore porieme brusnicovou omackou a prikryjeme na kolieska nakrajanym porom. Urcite ho nevynechajte!
- Na sunku polozime koliesko syra, ktore porieme brusnicovou omackou a prikryjeme na kolieska nakrajanym porom. Cez prostriedok vsetko specatime lupanymi mandlami a potrieme rozslahanym zltkom. Zltko rozslahame s 1 KL mlieka. Mozete rozslahat aj cele vajicko, ale zapecene cesto nebude mat taku peknu zlatistu farbu. Uz je na vas, ako sa rozhodnete.
- Je to velmi syte, pre nas postacuje iba v kombinacii so zeleninovou prilohou. Prajem skvely chutovy zazitok.