Plesňový syr v lístkovom ceste fotorecept

gabikab - fotkagabikab, 16. júna 2010
Plesňový syr v lístkovom ceste (fotorecept)
Foto: gabikab

Tradičný syr pripravený trochu inak.

20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Lístkové cesto si vyvaľkáme a narežeme na väčšie štvorce. Na každý položíme plátok šunky, natrieme kečupom a položíme syr, ktorý taktiež natrieme kečupom, prikryjeme druhým plátkom šunky. Navrch dáme nakrájaný pór. Celé to zabalíme do batôžka a natrieme rozšľahaným vajíčkom.

    Plesňový syr v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dáme zapiecť do rúry na 180 stupňov a 30 min. Podávame s ľahkým zeleninovým šalátom, alebo každý čo má rád. PS : Ak vynecháme šunku je to vhodné aj pre vegetariánov.

    Plesňový syr v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

babav
Poznam,ale bez sunky;na sladko.Je to pochutka!
gabikab
@babav , ako sa robí na sladko, čo tam dávaš? To nepoznám, ale chcela by som to vyskúšať. :-)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Toto vyzerá ozaj dobre. Pridávam do KK.
Na sladko to robím aj ja. Nakrájam štvorce, do stredu dám kôpku lekváru, na to ošúpané hrubšie koliesko jablka /alebo aj osminky, koľko Vám vojde, môže byť aj posekaný orech. Zabalím tak isto, potrieť vajíčkom a upiecť. Je to super. Ľahučké a dobré.
anene
Dobré, ja som robila na plech, ale s plátkovým syrom a šunkou, toto je lepšie, nemusí sa krájať dávam už je v KK
babav
@gabikab , presne tak ako to uz napisala @esi , alebo upiect iba syr v ceste a upeceny poliat ovocnou omackou z cerstvych malin,jahod,....
1x enauhr
sovka62
Spravím ho na budúci víkend pre návštevu. Myslíš, že jeden syr na osobu bude dosť?
mamenka
Je to excelentné, ale, dievčatá, neradím Vám použiť "plesnivý" syr. Ja dávam plesňový, resp. syr s bielou plesňou.
gabikab
@mamenka - ďakujem, opravené :-) @sovka62 - záleží to od prílohy, ale pre istotu môžeš urobiť viac. Neviem akí hladoši Ti prídu, ale ak by Ti náhodou niečo ostalo, tak aj na druhý deň sú po zohriatí v mikrovlnke výborné.
anura
tento syr už robím niekoľko rokov ale už som si ho vylepšila: prekrojím syr na polovicu takže mám dva kruhy na tie dám napr.1 trohujolníkový syr, kúsok eidamu, kúsok nivy, všetky tie syry majú veľkosť trojuhol. syra, teda približne nemeriam to, z 1 lístkového cesta mi vyjdú 4 porcie a postup je rovnaký líst. cesto na štvorec na to kečup na tenké plátky nakrájaný por na to syr zasa kečup a por, okraje vnútorné natriem bielkom urobím batôžtek a potriem žltkom pečiem asi 20 minút, a ozaj už som dávala do vnútra aj olivy aj šampiňony
1x lenkav
sovka62
Gabika, včera u nás boli sestra so švagrom a syr som spravila na olovrant. Pripravila som si ho už ráno a aj s plechom som ho vložila do chladničky (lístkovému cestu sa páči, keď sa vloží do horúcej rúry dobre schladené). Sestre som ešte pred obedom ukázala, čo som nachystala, ostala akási zarazená. Povedala, že ona to už skúšala, podľa iného receptu a že im to nechutilo. No čo už. Na olovrant som teda pre istotu nachystala aj studenú misu, ale nachystaný syr som samozrejme upiekla. Keď bolo hotový, sestra povedala, že ten jej vyzeral inak a keď sme začali jesť zistila, že aj chutil inak. Zblajzli sme ho do poslednej omrvinky! Stačil nám jeden na osobu, ten Hermelín mal 125 g a bolo to aj dosť sýte, studenú misu som robila zbytočne. Takže ďakujem za výborný recept a určite ho budem robiť častejšie
barbara13
Vyzera to velmy dobre len neviem peco je medzi surovinamy aj sunka ked je tento recept medzi vegetarianskymi jedlami
monzet
Vyskúšané a fajnučkééé!! Isto budem robiť pravidelne.Ďakujem.
foska
Pre mna bez sunky, ostatnym sukmenovcom so sunkou, miesto kecupu vlastna pikantnejsia paprikova pomazanka, mlada cibulka, no dobrota neskutocna. Dakujem za dnesny chutny obed!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia