Zapečený baklažán (fotorecept)

Autor receptu: eldina

vo svojom okolí sa často stretávam s otázkou, čo sa dá ešte vymyslieť s baklažánom, ak sa nemá len vysmážať? hlavne ho treba milovať /ako aj ja/ a vtedy človek zistí, čo všetko sa s ním dá vykúzliť..:) nakoľko som ešte stále vo fáze "chudnutie s plným bruchom" a baklažány boli práve v akcii " 2 x lacnejšie ako mäso", toť môj obrok do pol hodiny...:)

8
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme: /podotknem, že uvedené množstvo je orientačné, ak dáte viac baklažánov, či jogurtu-nič sa nezmení/..:)...ochutite podľa toho, aké máte radi koreniny
  2. baklažán umyť, ošúpať tak, aby ostali aj farebné pásiky /to preto, aby po osmažení z neho neostala "brečka" / a nakrájať na malé kúsky
  3. na panvicu dať trochu olivového oleja a baklažán osmažiť../pozor, dať len trochu oleja, nebáť sa, on si síce pýta viac, ale vypil by aj liter/..:)..opekať cca 10 minút, to už uvidíte, ako sa zmenší množstvo a zmäkne..ochutiť
  4. zmiešať jogurt/či kyslú smotanu/ s vajcom a petržlenovou vňaťou
  5. trúbu predhriať na 200 °C, plech trochu vymazať olejom, vyliať baklažánovú masu a na to dať jogurt, potriasť, nech tekutina dobre prenikne aj na spodok...piecť cca 20 minút /kľudne aj na silnejšom, nie je tam veľa čo variť, len zapekať jogurt s vajcom/
  6. môžte podávať ako hlavné jedlo /s veľkým množstvom šalátu/ či ako prílohu k mäsu../mňam/..........do času prípravy dám len krájanie a smaženie /10 min/