Zapečené zeleninové zemiaky (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Aj napriek chorobe, jesť sa musí. Tak som pripravila rýchle a hlavne ľahkostráviteľné jedlo
na dnešný obed. Môjmu síce za chvíľu vyhrávali hudci v bruchu, ale pre mňa bol obed
skvelý.
2-3 porcie |
15 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Do menšieho plechu som nachystala na kocky pokrájané ošúpané a umyté zemiaky a jednu cukinu, cibuľku som pokrájala na väčšie kúsky. Mrku som pokrájala na kolieska.
- Zmes som mierne posolila, okorenila mletým čiernym korením, drvenou rascou,
- pridala rozdrvený cesnak
- a pokvapkala olejom. Všetko som premiešala, aby sa koreniny dostali všade kde majú byť. Podliala som pohárom vody, zakryla alobalom a dala piecť na 200°C do rozohriatej trúby.
- Po cca 30 minútách som vzala alobal dole a nechala som ešte zmes zapiecť cca 15 minút.
- Porciu na taniery som posypala strúhaným syrom. Osobne mám rada Grana Padano. K tomu jednoduchý šalátik alebo nakladaná cvikla a ľahký obed je hotový. Pre zasýtenie hladošov možno pridať kečup, majonézový alebo smotanový dip. A pre najväčších hladošov aj nejaký ten stejčík alebo prírodný rezník.