Zapečené zeleninové zemiaky (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Aj napriek chorobe, jesť sa musí. Tak som pripravila rýchle a hlavne ľahkostráviteľné jedlo na dnešný obed. Môjmu síce za chvíľu vyhrávali hudci v bruchu, ale pre mňa bol obed skvelý.

2-3
porcie
15 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Postup

  1. Do menšieho plechu som nachystala na kocky pokrájané ošúpané a umyté zemiaky a jednu cukinu, cibuľku som pokrájala na väčšie kúsky. Mrku som pokrájala na kolieska.
  2. Zmes som mierne posolila, okorenila mletým čiernym korením, drvenou rascou,
  3. pridala rozdrvený cesnak
  4. a pokvapkala olejom. Všetko som premiešala, aby sa koreniny dostali všade kde majú byť. Podliala som pohárom vody, zakryla alobalom a dala piecť na 200°C do rozohriatej trúby.
  5. Po cca 30 minútách som vzala alobal dole a nechala som ešte zmes zapiecť cca 15 minút.
  6. Porciu na taniery som posypala strúhaným syrom. Osobne mám rada Grana Padano. K tomu jednoduchý šalátik alebo nakladaná cvikla a ľahký obed je hotový. Pre zasýtenie hladošov možno pridať kečup, majonézový alebo smotanový dip. A pre najväčších hladošov aj nejaký ten stejčík alebo prírodný rezník.