Zapečené kuracie stehná v syrovej omáčke

maggi - fotkamaggi, 9. mája 2013
Zapečené kuracie stehná v syrovej omáčke
Foto: maggi

Komerčný recept

4
porcie
75 minút
na 180 °C

Suroviny

4-6 ks očistené, bez spodného kĺbu
Na omáčku:
80 g
80 g
250 ml
50 ml
2 ks
2 strúčiky
100 g chuťovo výrazný - napr. ementál
1 štipka prípadne kvet
1 hrsť
1 ČL s kuracou príchuťou




Postup

  1. 1

    Kuracie mäse opláchneme studenou vodou a osušíme utierkou. Takto pripravené stehná osolíme, okoreníme a sprudka opekáme z oboch strán počas cca 1 minúty v menšej rozpálenej rajnici.

  2. 2

    Mäso vyberieme, rajnicu stiahneme zo zdroja tepla, pridáme maslo a necháme zvoľna rozpustiť. Urobíme zápražku – prepustené maslo zaprášime múkou a opäť asi jednu minútu restujeme.

  3. 3

    Teraz použijeme metlu, musíme pracovať rýchlo. Pripravíme si bešamel: do zápražky prilejeme mlieko, smotanu a rýchle prešľaháme. Následne pridáme strúhaný syr, rozotrený cesnak, žĺtky a vegetu.

  4. 4

    Zmes ochutnáme a prípadne ešte prisypeme vegetu podľa chuti. Syrovou omáčkou prelejeme stehná vyskladané v malom pekáčiku a zapečieme v rúre predhriatej na 180 °C. Pečieme 50 minút.

  5. 5

    Tip: Ako prílohu môžeme použiť rôzne upravené zemiaky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia