Foto: maggi
Komerčný recept
porcie
na 180 °C
Suroviny
4-6 ks očistené, bez spodného kĺbu |
|
Na omáčku: | |
80 g |
|
80 g |
|
250 ml |
|
50 ml |
|
2 ks |
|
2 strúčiky |
|
100 g chuťovo výrazný - napr. ementál |
|
1 štipka prípadne kvet |
|
1 hrsť |
|
1 ČL s kuracou príchuťou |
|
Postup
-
1
Kuracie mäse opláchneme studenou vodou a osušíme utierkou. Takto pripravené stehná osolíme, okoreníme a sprudka opekáme z oboch strán počas cca 1 minúty v menšej rozpálenej rajnici.
- 2
Mäso vyberieme, rajnicu stiahneme zo zdroja tepla, pridáme maslo a necháme zvoľna rozpustiť. Urobíme zápražku – prepustené maslo zaprášime múkou a opäť asi jednu minútu restujeme.
- 3
Teraz použijeme metlu, musíme pracovať rýchlo. Pripravíme si bešamel: do zápražky prilejeme mlieko, smotanu a rýchle prešľaháme. Následne pridáme strúhaný syr, rozotrený cesnak, žĺtky a vegetu.
- 4
Zmes ochutnáme a prípadne ešte prisypeme vegetu podľa chuti. Syrovou omáčkou prelejeme stehná vyskladané v malom pekáčiku a zapečieme v rúre predhriatej na 180 °C. Pečieme 50 minút.
- 5
Tip: Ako prílohu môžeme použiť rôzne upravené zemiaky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu