Zapečené kuracie stehná v syrovej omáčke
Autor receptu: maggi
Komerčný recept
4 porcie |
75 minút na 180 °C |
Postup- Kuracie mäse opláchneme studenou vodou a osušíme utierkou. Takto pripravené stehná osolíme, okoreníme a sprudka opekáme z oboch strán počas cca 1 minúty v menšej rozpálenej rajnici.
- Mäso vyberieme, rajnicu stiahneme zo zdroja tepla, pridáme maslo a necháme zvoľna rozpustiť. Urobíme zápražku – prepustené maslo zaprášime múkou a opäť asi jednu minútu restujeme.
- Teraz použijeme metlu, musíme pracovať rýchlo. Pripravíme si bešamel: do zápražky prilejeme mlieko, smotanu a rýchle prešľaháme. Následne pridáme strúhaný syr, rozotrený cesnak, žĺtky a vegetu.
- Zmes ochutnáme a prípadne ešte prisypeme vegetu podľa chuti. Syrovou omáčkou prelejeme stehná vyskladané v malom pekáčiku a zapečieme v rúre predhriatej na 180 °C. Pečieme 50 minút.
- Tip: Ako prílohu môžeme použiť rôzne upravené zemiaky.
|