Zapečené kuracie stehná v syrovej omáčke

Autor receptu: maggi

Komerčný recept

4
porcie
75 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie mäse opláchneme studenou vodou a osušíme utierkou. Takto pripravené stehná osolíme, okoreníme a sprudka opekáme z oboch strán počas cca 1 minúty v menšej rozpálenej rajnici.
  2. Mäso vyberieme, rajnicu stiahneme zo zdroja tepla, pridáme maslo a necháme zvoľna rozpustiť. Urobíme zápražku – prepustené maslo zaprášime múkou a opäť asi jednu minútu restujeme.
  3. Teraz použijeme metlu, musíme pracovať rýchlo. Pripravíme si bešamel: do zápražky prilejeme mlieko, smotanu a rýchle prešľaháme. Následne pridáme strúhaný syr, rozotrený cesnak, žĺtky a vegetu.
  4. Zmes ochutnáme a prípadne ešte prisypeme vegetu podľa chuti. Syrovou omáčkou prelejeme stehná vyskladané v malom pekáčiku a zapečieme v rúre predhriatej na 180 °C. Pečieme 50 minút.
  5. Tip: Ako prílohu môžeme použiť rôzne upravené zemiaky.