Plnené jablká
Zapečené jablká a hrušky so syrom
Autor receptu: redakcia
Postup- Čedar nastrúhame, pridáme polovicu mascarpone. Druhú polovicu
mascarpone zmiešame so syrom s modrou plesňou. Do
obidvoch zmesí pridáme nasekané bylinky (rozmarín a tymian), vlašské orechy, arašidy a soľ a korenie podľa chuti. Dobre zamiešame.
- Hrušky a jablká prekrojíme na polovice, dužinu
vydlabeme a naplníme syrovo–orechovou zmesou.
Jablká naplníme čedarovou zmesou a hrušiek zmesou so syrom s modrou plesňou. Jablká posypeme
brusnicami a arašidmi,
hrušky vlašskými orechmi. Dáme za -
piecť na 15 minút pri teplote 200 stupňov.
- Ružové korenie zmiešame s pomarančovou šťavou, medom, do toho dáme marinovať brusnice. Listy šalátu
dáme na tanier a zalejeme pomarančovo–brusnicovým dresingom. Na každý tanier dáme zapečenú polovicu hrušky
a jablka a polejeme zvyškom dresingu.
|