Plnené jablká

Zapečené jablká a hrušky so syrom

Autor receptu: redakcia

15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Čedar nastrúhame, pridáme polovicu mascarpone. Druhú polovicu mascarpone zmiešame so syrom s modrou plesňou. Do obidvoch zmesí pridáme nasekané bylinky (rozmarín a tymian), vlašské orechy, arašidy a soľ a korenie podľa chuti. Dobre zamiešame.
  2. Hrušky a jablká prekrojíme na polovice, dužinu vydlabeme a naplníme syrovo–orechovou zmesou. Jablká naplníme čedarovou zmesou a hrušiek zmesou so syrom s modrou plesňou. Jablká posypeme brusnicami a arašidmi, hrušky vlašskými orechmi. Dáme za - piecť na 15 minút pri teplote 200 stupňov.
  3. Ružové korenie zmiešame s pomarančovou šťavou, medom, do toho dáme marinovať brusnice. Listy šalátu dáme na tanier a zalejeme pomarančovo–brusnicovým dresingom. Na každý tanier dáme zapečenú polovicu hrušky a jablka a polejeme zvyškom dresingu.