Zákusok Cherry dáma fotorecept
Foto: Olinecka
Višňová fantázia chuti.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
100 g |
|
100 g mletý |
|
100 g mleté (alebo mandle) |
|
100 g |
|
8 ks |
|
4 ks |
|
3/4 bal. |
|
Plnka višňová: | |
1 ks |
|
z 1/2 citróna |
|
4 PL |
|
3 PL (alebo Zlatý klas) |
|
2 KL |
|
Krém: | |
400 ml |
|
1 bal. |
|
3-4 PL (+ 1 bal. vanilkového cukru) |
|
4 ks |
|
250 g čerstvé (alebo Hera) |
|
Dokončenie: | |
150 ml |
|
200 g |
|
50 g čerstvé |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na cesto.
-
2
Bielky vyšľaháme do polotuha, postupne pridávame cukor, po jednom žĺtku. Varechou zľahka vmiešame mletý mak zmiešaný s kokosom a mleté orechy zmiešame s práškom do pečiva.
-
3
Väčší plech 41x32 vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme cesto.
-
4
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 minút.
-
5
Suroviny na višňovú plnku. Višne scedíme, trocha šťavy odoberieme, rozmiešame v nej Gustin a uvaríme hustý krém. Želatínu zamiešame do citrónovej šťavy, ktorú ohrejeme, nevaríme, rozpustenú vmiešame do višňového krému, necháme vychladnúť.
-
6
Maslo vymiešame do hladka. V mlieku s cukrom a žĺtkami uvaríme vanilkový puding, ktorý zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Vychladený puding spojíme s maslom.
-
7
Cesto prekrojíme pozdĺžne na dve rovnaké časti, stiahneme papier na pečenie.
-
8
Na jednu časť korpusu nanesieme višňovu plnku, postupne vanilkový krém. Položíme druhu časť korpusu a zákusok dáme do chladničky stuhnúť.
-
9
Smotanu a maslom ohrejeme do horúca a zalejeme čokoládu, ktorú sme si polámali na menšie kúsky. Premiešame, a keď sa čokoláda rozpustí, polevu nanesieme na vrch zákusku a dáme stuhnúť do chladničky. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu