Piškótový korpus

Základný biskvit bez kypriaceho prášku

Autor receptu: redakcia

Upečený biskvit môžete použiť na prípravu rolád, rôznych rezov, ale napríklad aj ako náhradu za piškóty do tiramisu.

1 plech
porcia
15 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajíčka oddelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky v mise šľahača s metličkovým nadstavcom vyšľaháme spolu s práškovým cukrom do svetlej nadýchanej peny.
  2. Bielky vyšľaháme v miske šľahača s metličkovým nadstavcom spolu s kryštálovým cukrom do hustej peny.
  3. Vyšľahané žĺtky aj bielky opatrne zmiešame metličkou, nakoniec primiešame múku.
  4. Cesto vylejeme na papierom na pečenie vystlaný plech (35 x 42 cm) a jemne rozotrieme dorovna.
  5. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C do zlatista asi 15 minút.
  6. Upečený biskvit má výšku asi 1,5 cm, obrátime ho hladkou stranou na čistý papier na pečenie a opatrne odstránime papier, na ktorom sa piekol. Necháme vychladnúť a postupujeme podľa toho, aký dezert z neho budeme pripravovať.
  7. TIP: Biskvit môžeme obmieňať, pridať doň kakao alebo mleté orechy či strúhaný kokos, a tak z neho môžeme pripraviť vždy iný zákusok. Platí pravidlo, že hmotnosť pridanej sypkej suroviny odpočítame od hmotnosti múky. Ak teda do cesta pridáme 1 PL mletých orechov, z pôvodnej receptúry odoberieme 1 PL múky.