Piškótový korpus
Piškótový korpus

Jednoduchý piškótový korpus videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 25. januára 2023

Naučte sa s nami upiecť super jednoduchý tortový korpus. Netreba ani rozdeľovať žĺtky a bielky, základ vyšľaháte rovno z celých vajec.

1 korpus
porcia
15 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

3 ks
3 PL (teplá)
80 g
120 g
1 ČL
štipka




Postup

  1. 1

    Vajcia s teplou vodou šľaháme dopenista približne 10 minút. Počas šľahania pridáme soľ a postupne aj cukor.

  2. 2

    Múku spojíme s práškom do pečiva, preosejeme do misy k vaječnému základu a už len vareškou alebo metličkou na sneh zapracujeme tak, aby cesto ostalo nadýchané.

  3. 3

    Dno tortovej formy s priemerom 24 až 26 cm vystelieme papierom na pečenie a do formy navrstvíme pripravené piškótové cesto. Povrch uhladíme.

  4. 4

    Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C približne 20 minút dozlatista.

  5. 5

    Po upečení opatrne odstránime obruč tortovej formy a korpus otočíme, aby sme mohli stiahnuť aj papier na pečenie. Korpus necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu

Vymazať
zifi
Ako prvu tortu v zivote by som tento korpus skusil upiect. Viete doporucit rovnako jednoduchu plnku? Dakujem.
Vymazať
redakcia
@zifi (28.1.2023 12:00)

Dobrý večer, veľmi jednoduchý krém do torty sa dá pripraviť z 200 g čokolády na varenie a 500 ml smotany na šľahanie. Čokoládu nalámeme do misy a zalejeme zohriatou smotanou. Necháme krátko postáť a potom dohladka rozmiešame. Dáme aspoň na hodinu do chladničky, ešte lepšie na celú noc a potom vyšľaháme. Krém potom už môžeme natierať.

Ďalší jednoduchý krém sa dá pripraviť z 220 g masla, 130 g práškového cukru a 250 g smotanového syra. Zmäknuté maslo šľaháme s cukrom niekoľko minút dokrémova, potom pridáme aj smotanový syr izbovej teploty a jemne zašľaháme. Podľa chuti môžeme do tohto krému pridať za lyžičku vanilkovej pasty alebo dreň z vanilkového struku či vanilkový cukor.

Nech sa vám torta vydarí!
1x darag