Zajko na raňajky

francuzska1 - fotkafrancuzska1, 23. marca 2013

Dnes ma napadlo, že by sme si zajtra ráno mohli dať na raňajky vianočku. Najradšej robím vianočku, ktorá je veľmi jednoduchá a chutí výborne, Zobraziť celý popisDnes ma napadlo, že by sme si zajtra ráno mohli dať na raňajky vianočku. Najradšej robím vianočku, ktorá je veľmi jednoduchá a chutí výborne, na Varechu ju pridala Margaretka28. Keďže sa nám blíži Veľká noc v hlave mi behajú myšlienky čo budem piecť a tak ma napadlo,že práve našu obľúbenú vianočku upečiem trošku inak... Upiekla som ju ako zajačikov, ktorý sa mi úplne nevydarili, ale rozhodla som sa rcp zverejniť aj tak, lebo viem, že na Vareche je veľa šikovných ľudí, a že ich možno inšpirujem:)

8
porcií
90 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
1 hrnček
4 PL
1  ČL
50  g
1 ks
42  g (1 kocka)
1 hrnček
podľa potreby
 na potretie
podľa chuti
1 balíček




Postup

  1. 1

    Ako základ receptu som použila vianočku od margaretka28, stačí kliknúť http://varecha.pravda.sk/recepty/jednoducha-hrncekova-vianocka-fotorecept/28561-recept.html. Je naozaj veľmi chutná a tá z obchodu sa môže schovať a ticho čučať, lebo na ňu nemá;-). Ďakujem Margaretka28 aj touto cestou, za povolenie použiť tvoj recept!!!

  2. 2

    Fotopostup nepridávam, veď ani nie je čo. Pripravte si cesto /bez hrozienok/ podľa receptu a keď vám vykysne, rozdeľte si ho na 8 kúskov /ja som si ho tak rozdelila, keďže som chcela 8 zajačikov/. Každý z tých 8 kúskov rozdeľte na kúsky: 1x hlavu, 4x labky a 1x teličko, a z jednej guličky cesta som urobila uška tak, že som ju spľasla, narezala z jeden strany, a nasledné jemne odelila ušká od seba. Ako oči som použila hrozienka, ktoré som do cesta ako som vyššie spomínala nedávala, iba na oči. Vy ak chcete dajte si ich tam. Keď som mala zajačikov vytvarovaných nechala podkysnúť, potrela som vajíčkom a šup piecť do rúry na približne 20minút pri 180°C. Skúšala som jedného spraviť ako vidíte na fotke, tak, že som si spravila "hadíka" z cesta a stočila, to so chcela mať ako bruško zajačika + zvyšok, labky, hlavičku, ušká, ale to sa mi až tak nepáčilo. Mne sa ich nepodarila spraviť vôbec podľa mojich predstáv kedže moja takmer 2ročná dcérka mi chcela pomáhať a stále mi kradla cesto, šprtala mi do neho prstami a podobne... Nepomohla jej pustiť ani rozprávku, čo som si myslela, že jej to bude vzácne, keďže telka sa u nás moc nepozerá... ale kde, keď sa u nás niečo deje v kuchyni, ona musí byť pri tom;-))). Rovnako sa ospravedlňujem aj za úvodné foto, myslela som si, že zajačikov naaranžujem, aaale nestihla som... Môj manžel prišiel do kuchyne, sadol za stôl a už si začal pochutnávať na zajtrajších raňajkách dnes na večeru a to sme mali navarené na večeru mäsitú stravu prosím pekne...

  3. 3

    Keď som videla, že už máme iba polovicu /lebo neodolala som a ponúkla sa aj ja aj dcérka samozrejme, nielen manžel/, radšej som odfotila rovno na plechu čo bolo a ako bolo. Dúfam, že niekoho inšpirujem;-)))

Diskusia k receptu

mesiar50
Mne sa tiež páčia a iste by mi bodly aj k zatrajšej raňajšej káve .Nepochybujem o tom.
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Výborný napad sú mili zajaciky:-)
lusinkab
Jej tak to je super napad :-) u nas je to tiez niekedy tak,ze sa snazim nieco upiect na druhy den a ked to neskryjem tak do dalsieho dna to nevydrzi (a to nemam ani maleho pomocnika v kuchyni :-) ) a tak som musela aj suche keksiky na Vianoce poskryvat :-)))))) krasne sa ti vydarili
francuzska1
tak ďakujem za komentáre, ste milí, aj keď viem, že výsledok mohol byť aj estetický lepší, ale hlavne, že chutili:-)
sovka62
V tvare vianočky, alebo zajka, všetko jedno. Musí to byť veľmi chutné. Tú vianočku pekávam aj ja, od kedy som ju objavila, robím ju skoro každý týždeň. A zajkovia sú pekní, nič im nechýba.
zitar
Zajkovia sú milí a tá vianočka naozaj výborná, tiež ju pekávam.
francuzska1
vidite priatelia, dobre vravim, ze ta margaretkina vianocka je bezkonkurencna, ani ja inu nerobim;-)))
a este ma napadlo, ze dala by sa vyformovat aj do tvaru jedneho velkeho zajacika, ale mne sa to viacej pozdavalo takto... kazdy si svojho prereze a pomasti maslom a pekne krasne zje toho svojho;-)))
dakujem @sovka , dakujem @zitar
merylas
Takové zvířátka uvítají hlavně děti a mají z toho radost. Mně se líbí a cení se snaha :-) Já se kdysi dávněji taky snažila o zajíčky, ale každý si myslel, že jsou to kočky, tak jsem to pak vzdala :-)))
francuzska1
@medovnicek , a ty si ich ako robila, z akeho cesta?
@merylas , netreba to vzdavat!!! ja tych mojich zajacikov budem piect urcite opat, lebo mi nevysli podla predstav, ale dala som ich tu, lebo si myslim, ze to niekomu moze prist vhod a sikovne varechacky s tym nebudu mat problem;-)))
a este raz chcem podakovat @margaretka , @ywett , @izabella929 , ste zlate!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia