Zajac dusený v pive

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zajaca umyjeme, okoreníme, osolíme a sprudka opečieme. Šalotku a cesnak orestujeme na olivovom oleji, pridáme koreňovú zeleninu, zarestujeme pretlak a zalejeme tmavým pivom. Do tohto základu pridáme opečeného zajaca a pomaly dusíme približne 1,5 hodiny.
  2. Šampiňóny nakrájame na mesiačiky a orestujeme do zlatista, pridáme nasekanú pažítku. Na takto pripravené šampiňóny ukladáme zajaca a prelejeme precedenou šťavou, v ktorej sme dusili zajaca.
  3. Uvarené zemiaky nastrúhame najemno, pridáme žĺtky, soľ, korenie a hladkú múku a spravíme jemné cesto. Cesto rozvaľkáme, naplníme opraženou cibuľou, do ktorej sme pridali pažítku. Zrolujeme do závinu. Závin potrieme žĺtkom a dáme do rúry piecť pri 175 °C približne 35 minút.