Zajac dusený v pive
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
50 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup- Zajaca umyjeme, okoreníme,
osolíme a sprudka opečieme.
Šalotku a cesnak orestujeme na
olivovom oleji, pridáme koreňovú
zeleninu, zarestujeme
pretlak a zalejeme tmavým
pivom. Do tohto základu pridáme
opečeného zajaca
a pomaly dusíme približne
1,5 hodiny.
- Šampiňóny nakrájame na
mesiačiky a orestujeme do
zlatista, pridáme nasekanú
pažítku. Na takto pripravené
šampiňóny ukladáme zajaca
a prelejeme precedenou
šťavou, v ktorej sme dusili
zajaca.
- Uvarené zemiaky nastrúhame
najemno, pridáme žĺtky, soľ,
korenie a hladkú múku a spravíme
jemné cesto. Cesto rozvaľkáme,
naplníme opraženou
cibuľou, do ktorej sme pridali
pažítku. Zrolujeme do závinu.
Závin potrieme žĺtkom a dáme
do rúry piecť pri 175 °C približne
35 minút.
|