Záhorácke kapustové koláče
Autor receptu: redakcia
Postup- Z príslušných surovín vypracujeme
redšie cesto, ktoré
necháme hodinu kysnúť.
- Medzitým v hrnci zohrejeme
olej, pridáme cukor
a počkáme, kým skaramelizuje.
Keď má zlatistú farbu,
pridáme nadrobno nakrájanú
kapustu, trochu soli, štipku
korenia a kl celej rasce.
- Všetko dobre premiešame,
pár minút restujeme, potom
podlejeme vodou a udusíme.
Keď je kapusta mäkká, pridáme
škoricu a odstavíme.
- Z rozvaľkaného cesta vykrajujeme
placky, do stredu ktorých
dávame kôpky vychladnutej
plnky. Vytvarujeme
malé bochníky, ktoré roztlačíme
na vymastenom plechu.
- Necháme ešte podkysnúť,
potrieme vajcom a pečieme
pri teplote 180 °C 25 minút.
|