Záhorácke kapustové koláče

Autor receptu: redakcia

20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z príslušných surovín vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.
  2. Medzitým v hrnci zohrejeme olej, pridáme cukor a počkáme, kým skaramelizuje. Keď má zlatistú farbu, pridáme nadrobno nakrájanú kapustu, trochu soli, štipku korenia a kl celej rasce.
  3. Všetko dobre premiešame, pár minút restujeme, potom podlejeme vodou a udusíme. Keď je kapusta mäkká, pridáme škoricu a odstavíme.
  4. Z rozvaľkaného cesta vykrajujeme placky, do stredu ktorých dávame kôpky vychladnutej plnky. Vytvarujeme malé bochníky, ktoré roztlačíme na vymastenom plechu.
  5. Necháme ešte podkysnúť, potrieme vajcom a pečieme pri teplote 180 °C 25 minút.