Wasabi risotto

Autor receptu: radox1

Pri nedávnom listovaní vo foodblogoch som narazil na túto netradičnú prípravu risotta.Okrem hlavného chodu sa môže podávať aj ako príloha k rybám.

2
porcie
10 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V širokej panvici orestujeme na oleji cibuľu,neskôr aj cesnak do sklovita,pridáme nepremytú(môžeme rýchlo iba opláchnuť aby sme nezmyli škrob) ryžu a dobre orestujeme.Prilejeme víno,necháme ho dobre odparit.Okoreníme,osolíme,pridáme polovicu nakrájaného avokáda na kocky,štavu z limetky,stále miešame a postupne prilievame po naberačkách vrelý vývar.Ked už bude ryža aldente,pridáme nakrájaný pór na pásiky,2.polovicu nakrájaného avokáda,wasabi pastu a kaviár,prevaríme,odstavíme od zdroja a vmiešame studené maslo.Výsledkom má byt risotto konzistencie lávy-musí sa dať liať,žiaden štrk. Dobrú chuť.