Vypražené filety z treskovitých rýb v smotanovom cestíčku (fotorecept)

Autor receptu: danculka

Toto cestíčko používam na všetko,s prímesou korenín je vždy iné raz rozmajrím,inokedy kôpar, vegeta...

3
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Filety posypeme korením na ryby a potrieme horčicou,necháme trošku odstáť...
  2. zatial si urobíme cestíčko ,zo smotny ,vajíčok,múky,vegety a rozmarínu/sušený ,drvený/
  3. medzitým si dáme variť zemiaky, pokrájané na kolieska s troškou soli.......
  4. filety obalíme v múke a potom v cestíčku a vypražíme na oleji....
  5. cestíčko,ktoré zostalo podlejeme vývarom z bujónu asi 2dl a prevaríme a pridáme 5pl kôpru a dostaneme hustú kôprovo- smotanovú omáčku,do ktorej pridáme balzamico ocot a citronovú šťavu, asi 2 čl a omáčku použijeme na preliatie zemiakov a filiet pri servírovaní....
  6. Zemiaky podávame len varené preliate omáčkou...priložíme teplé filety a môžeme konzumovať...dobrú chuť.