Vypražené filety z treskovitých rýb v smotanovom cestíčku (fotorecept)
Autor receptu: danculka
Toto cestíčko používam na všetko,s prímesou korenín je vždy iné raz rozmajrím,inokedy kôpar, vegeta...
Postup
- Filety posypeme korením na ryby a potrieme horčicou,necháme trošku odstáť...
- zatial si urobíme cestíčko ,zo smotny ,vajíčok,múky,vegety a rozmarínu/sušený ,drvený/
- medzitým si dáme variť zemiaky, pokrájané na kolieska s troškou soli.......
- filety obalíme v múke a potom v cestíčku a vypražíme na oleji....
- cestíčko,ktoré zostalo podlejeme vývarom z bujónu asi 2dl a prevaríme a pridáme 5pl kôpru a dostaneme hustú kôprovo- smotanovú omáčku,do ktorej pridáme balzamico ocot a citronovú šťavu, asi 2 čl a omáčku použijeme na preliatie zemiakov a filiet pri servírovaní....
- Zemiaky podávame len varené preliate omáčkou...priložíme teplé filety a môžeme konzumovať...dobrú chuť.