Vyprážaný patizón s pivom

Autor receptu: tinca

Toto jedlo patrí k mojim obľúbeným a keď sa ozvláštni pivom, tak chutí skvele.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Patizón olúpeme,vyjadrincujeme a nakrájame na rovnomerne hrubé plátky. Posolíme ho a necháme vypotiť. Vodu zlejeme a osušíme, ak treba ešte pred obaľovaním dosolíme.
  2. Vajíčka si rozšľaháme so svetlým pivom a plátky patizónu obalíme v trojoble /hladká múka, vajíčka s pivom a strúhanka/. Vyprážame na oleji, ja som dala aj trošku bravčovej domácej masti pomer masť+olej 1:3, má lepšiu chuť. Ukladáme na servítky, aby sa odstránil prebytočný tuk.
  3. No a môžeme stolovať, ja som ho podávala so sloním žrádlom na liste ľadového šalátu /mimochodom som ho robila druhýkrát, lebo šiel veľmi na odbyt/. Skvelý je aj so zemiakmi a tatarkou, alebo s omáčkou 4 druhy syra. Dobrú chuť!