Vyprážaný patizón s pivom
Autor receptu: tinca
Toto jedlo patrí k mojim obľúbeným a keď sa ozvláštni pivom, tak chutí skvele.
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny. Patizón olúpeme,vyjadrincujeme a nakrájame na rovnomerne hrubé plátky. Posolíme ho a necháme vypotiť. Vodu zlejeme a osušíme, ak treba ešte pred obaľovaním dosolíme.
- Vajíčka si rozšľaháme so svetlým pivom a plátky patizónu obalíme v trojoble /hladká múka, vajíčka s pivom a strúhanka/. Vyprážame na oleji, ja som dala aj trošku bravčovej domácej masti pomer masť+olej 1:3, má lepšiu chuť. Ukladáme na servítky, aby sa odstránil prebytočný tuk.
- No a môžeme stolovať, ja som ho podávala so sloním žrádlom na liste ľadového šalátu /mimochodom som ho robila druhýkrát, lebo šiel veľmi na odbyt/. Skvelý je aj so zemiakmi a tatarkou, alebo s omáčkou 4 druhy syra. Dobrú chuť!