Vyprážané zemiakové fašírky

Vyprážané zemiakové posúšiky

Autor receptu: redakcia

Nezískali by veru titul Miss zelenina, neohúrili by svojím tvarom, farbou či vôňou. A predsa si bez nich nevieme našu kuchyňu ani predstaviť. Od 17. storočia nám postupne prirástli k srdcu (i žalúdku) tak, že ich považujeme za národnú surovinu. Varme ich, pečme, mixujme, plňme, strúhajme... pretože dobroty z ľuľka zemiakového nepoznajú hranice fantázie.

6
porcií
60 minút
príprava

Postup

  1. Zemiaky uvarené v šupke očistíme ešte horúce, postrúhame a pridáme dva žĺtky, múku, soľ, syr nakrájaný na drobné kocky a posekanú petržlenovú vňať.
  2. Namočenými rukami vytvarujeme posúšiky. Obalíme vo zvyšných rozšľahaných vajciach, v pomletých kukuričných lupienkoch a vypražíme na rozpálenom oleji.