Vyprážané vajíčka v pšenovej kaši

Autor receptu: redakcia

Žiaden stôl tak nehýri veselými farbami ako práve ten veľkonočný, preto ho mám rád. Jeho typické suroviny ponúkajú pritom priestor na kulinársku fantáziu. Stačí sa pohrať s detailmi a môže vyzerať i chutiť vždy inak.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pšeno prepláchneme vriacou vodou. Na masle opečieme nadrobno nakrájanú šalotku, pridáme pšeno a podlejeme vývarom. Počas varenia prilievame vývar. Uvaríme do mäkka. Do hotovej kaše pridáme soľ a mleté čierne korenie.
  2. Vajíčka uvaríme namäkko (podľa veľkosti 5 – 6 minút) a rýchlo schladíme. Vychladené vajcia opatrne olúpeme a obalíme v trojobale, v strúhanke 2-, 3-krát.
  3. Vysmažíme v horúcom oleji. Na tanier dáme porciu pšenovej kaše, mladú púpavu a vysmažené vajcia, ktoré trochu posolíme.