Vyprážané vajíčka v pšenovej kaši
Autor receptu: redakcia
Žiaden stôl tak nehýri veselými farbami ako práve ten veľkonočný, preto ho mám rád. Jeho typické suroviny ponúkajú pritom priestor na kulinársku fantáziu. Stačí sa pohrať s detailmi a môže vyzerať i chutiť vždy inak.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pšeno prepláchneme vriacou vodou. Na masle opečieme nadrobno nakrájanú šalotku, pridáme pšeno a podlejeme vývarom. Počas varenia prilievame vývar. Uvaríme do mäkka. Do hotovej kaše pridáme soľ a mleté čierne korenie.
- Vajíčka uvaríme namäkko (podľa veľkosti 5 – 6 minút) a rýchlo schladíme. Vychladené vajcia opatrne olúpeme a obalíme v trojobale, v strúhanke 2-, 3-krát.
- Vysmažíme v horúcom oleji. Na tanier dáme porciu pšenovej kaše, mladú púpavu a vysmažené vajcia, ktoré trochu posolíme.