Foto: 2010
Jednoduchy Japonsky recept na tofu.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 balenie |
|
1-2 lyzice |
|
1/2 hrnceka |
|
1 lyzica |
|
1 lyzica |
|
na vysmážanie rastlinny |
|
1 cm cerstvy nastruhany |
|
|
Postup
-
1
Tofu nakrajame na kocky, a dame na papierovu utierku aj zakryjeme aby sme ho trochu vysusili.Odlozime na stranu na cca 15 -20 minut. Vysusene tofu poprasime -zlahka obalime zemiakovym skrobom a dame vyprazit na rozpaleny olej do zlatista. ( kdo nema zemiakovy da kukuricny skrob ).
- 2
Do malej panvice dame hrncek vyvaru -dashi , sojovu omacku a mirin a prevarime.Pridame zemiakovy skrob katakuriko a prevarime vmiesame,zahustime.
- 3
Vyprazene tofu ochutime , struhanym zazvorom a Ichimi Togarashi ( stiplave chilli korenie podla chute )a este pridame trosku farby ( mrkva , petrzlenova vnat podla principov Washoku) a zalejeme omackou z dashi. Servirovali sme s vyprazanymi chrumkavymi ryzovymi slizami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Na zaver som pridal, podla washoku trosku cervenej a biele a odkaz....ci podpis?!
Ta ryza mi spustila slinivy reflex (Pavlov). Z tofu som mal iba 2 balicky:
imageshack.us/photo/my-images/200/124eye.jpg/...
Ako sa tu, dopekla, vkladaju obrazky????!!!
tiež by som ocenila, keby som obohatila vianocne menu o nejaky novy rp, lebo sme cela rodina vegetariani :)
varecha.pravda.sk/recepty/vianocne-baklazanove-rolky/1258...
plus nedavno som robil toto a vsetkym to chutilo
varecha.pravda.sk/recepty/fasirky-banh-u-ph-ran/20455-rec...