Vyprážané šampiňóny s prekvapením fotorecept

tkatka - fotkatkatka, 23. februára 2011
Vyprážané šampiňóny s prekvapením (fotorecept)
Foto: tkatka

Dnes som robila na obed vyprážané šampiňóny s prekvapením. :)

4
porcie
35 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g, čerstvé
 alebo tatárska omáčka




Postup

  1. 1

    Šampiňóny ošúpeme a odstráníme stopku.

    Vyprážané šampiňóny s prekvapením (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Syr nakrájame na malé kocky, aby vošli do tej jamky. Šunku nakrájame na pásiky.

    Vyprážané šampiňóny s prekvapením (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Šunku natočíme na syr.

    Vyprážané šampiňóny s prekvapením (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Poukladáme do jamky.

    Vyprážané šampiňóny s prekvapením (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A ide sa na obalovanie. Najprv obalíme v hladkej múke.

    Vyprážané šampiňóny s prekvapením (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom ide vajíčko a naspäť do hladkej múky, potom zas vajíčko.

    Vyprážané šampiňóny s prekvapením (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A potom do strúhanky. Zo strúhanky vrátime do vajíčka a zas do strúhanky. Na 15 minút dáme do mrazničky, aby sa syr pri vyprážaní nevylial.

    Vyprážané šampiňóny s prekvapením (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vyprážame v oleji.

    Vyprážané šampiňóny s prekvapením (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávame ako smejka s majonézou alebo s tatárskou omáčkou. :) Prajem dobrú chuť. :)

    Vyprážané šampiňóny s prekvapením (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

dorisa
Tak, toto som nikdy nevarila. Zajtra nemám zatial nič vybraté, že by som skusila tvoje šampiňony? A ten usmev mi dnes bodol, mám deň-blbec.
tonicka53
inšpiratívne, dnes bude na obed, ukladám . Krásne pofotené, ako vždy :D
tkatka
tikadielko, diabambulka, dorisa, klaura, tonicka53 ďakujem za milé komentáre :)
tkatka
dorisa určite neolutuješ, sú fakt výborné :)
evanaaa
Tkatka, je to pekný smajlík, ja by som ešte aspoň líčka prifarbila trochou kečupu len tak, " pre srandu".




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia